MENÜ

Diyarbakır'dan barış çağrısı

Bursaspor ile Diyarbakırspor arasında 26 Eylül 2009'da Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan maçta yaşanan olaylar sırasında, oğlu ve yeğenini kucağına alarak tribünden çıkmaya çalışırken görüntülenen Diyarbakırspor taraftarı Edip Muratakan, hemşerilerine seslendi. Muratakan, "Gelecek olan taraftarları ve takımı çiçeklerle, sevgiyle, kardeşlikle karşılayın" dedi.

Diyarbakır'dan barış çağrısı

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde yaşayan Diyarbakırspor taraftarı Edip Muratakan, 26 Eylül 2009 Cumartesi akşamı 9 yaşındaki oğlu Resul Can ve 8 yaşındaki yeğeni Muhammet ile takımlarını desteklemek üzere gittikleri Atatürk Stadı'nda saha içinde yaşanan olaylar sırasında objektiflere takılmıştı. Muratakan, oğlu ve yeğenini atılan taşlardan korumak için kucağına almış, polis kalkanları arasında sahayı terketmişti. 6 ay aradan sonra, cumartesi günü Diyarbakır'da oynanacak olan Diyarbakırspor-Bursaspor maçı öncesi hemşerilerine seslenen Muratakan, karşılaşmanın şiddet olmadan, kardeşlikle geçmesini istediğini belirtti.

Haberin Devamı

"BURSASPOR DA, DİYARBAKIRSPOR DA TÜRKİYE'NİN TAKIMI"
Edip Muratakan şunları söyledi: "İlk maçta sorunlar olmuştu. Ama ben Bursaspor taraftarının Diyarbakır'a gitmesini istiyorum. Diyarbakırspor yöneticileri ve taraftarlar onları hoşgörüyle karşılayacaklardır. Bursaspor da, Diyarbakırspor da Türkiye'nin takımı. Hemşerilerim, takımı ve gelecek olan taraftarları çiçeklerle, sevgiyle, kardeşlikle karşılaması gerekiyor."

"ŞİDDET OLMASIN"
Karşılaşmanın dostluk içinde geçeceğine inanıyorum. Diyarbakır birçok takıma ev sahipliği yaptı. Öc alarak, şiddete gidilmesini istemiyoruz. Taraftarlar arasında savaş alanları olmasın. Olaylar çıkmasın. Benim amacım, beni gören, duyanlar aynı şeyleri bir daha yaşamasın."

Haberin Devamı

YORUM YAZ