MENÜ

"Dişi Atmacalar"da Avrupa heyecanı

Tarihinde ilk kez Avrupa Challenge Kupası'nda mücadele edecek Bayanlar Hentbol Süper Lig ekibi Ardeşen Gençlik, hafta sonu sahasında Sırbistan'ın ZRK Naisa Nis takımı ile karşılaşacak.

"Dişi Atmacalar"da Avrupa heyecanı

Ardeşen Gençlik Antrenörü Hüsnü Kemal Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Challenge Kupası’nda 8-9 Şubat tarihlerinde Sırbistan’ın ZRK Naisa Nis takımıyla saha ve seyircileri önünde karşılaşacaklarını, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Rize’nin branşlar dalında Avrupa’da ilk kez mücadele edeceğini ifade eden Durak, "Şehir ve takım için ilk Avrupa heyecanı olacak. Bunun heyecan ve sorumluluğu had safhada. Bunun bilincinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sporcularımızın birçoğu daha önceki takımlarında Avrupa’da maç oynama tecrübesine sahip. Şehir ve takım için ilk Avrupa tecrübesi olsa da sporcularımız psikolojik olarak hazır" dedi.

Çok köklü ve ekol bir takımla karşılaşacaklarını vurgulayan Durak, "Sırbistan ekibi ile çok zorlu iki maç bizi bekliyor. Bizim en büyük avantajımız iki maçımızı evimizde oynamamız. Seyircimiz bizim en büyük güç kaynağımız. Maçın başından sonuna kadar bizi destekleyeceklerine inanıyoruz. Çok kuvvetli takımla zorlu bir maç yapacağız. Sonucu da inşallah olumlu olur ve beklentilere cevap veririz. Türkiye’yi temsil etmemiz nedeniyle sorumluluğumuz artıyor. Bu sorumlulukla ülkemize güzel bir sonuç kazandırıp adımızı ilk sekiz takım arasına yazdırmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ardeşen gibi bir ilçe takımının büyük bir başarıya sahip olduğunu, enerji kaynaklarının seyirci olduğunu kaydeden Durak, şöyle devam etti:
"Yıllardır bu işin içinde değişik yerlerde görev aldım. Bir ilçe takımının bu kadar büyük bir seyirci desteği alması hentbol camiasında sürekli övgü ile konuşuluyor. Federasyonun kurulduğu tarihten bu yana maçlara gelen seyirciye bakılırsa yaşananlar Türkiye’de bir ilk. Türkiye’nin her köşesinde örnek olarak gösteriliyor. Sadece takım performansı değil seyircinin performansı da bize büyük katkı sağlıyor. Bu destek devam ettikçe biz de sorumluluk bilinci içerisinde en iyisini yapmak için çalışacağız. Avrupa maçlarında seyircimizin desteği ile şölen havasında inşallah başarıya ulaşacağız."

Durak, Kübra Şen’in kolundan sakatlığı bulunduğunu, bu oyuncuyu maça kadar yetiştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaptan takımına güveniyor

Takım kaptanı Perihan Topaloğlu, geçen sezondan bu yana başarılı bir grafik çizdiklerini, Avrupa başarısında geçen sezon görev yapan arkadaşlarının hakkının inkar edilemeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin hiçbir yerinde hentbola bu denli destek veren taraftar olmadığını savunan Topaloğlu, şunları kaydetti:
"Daha önce oynadığım takımlarda dahi bu kadar kalabalık ve coşkulu taraftarı bir arada görmedim. Bu yönden çok şanslı olduğumuza inanıyorum. Moralimizin bozuk olduğu günler olabiliyor. Her maç, bütün oyuncular iyi olmayabiliyor. Taraftar o kadar büyük bir destek veriyor ki o gün iyi oynamak istiyoruz. Taraftarımız bizi destekledikçe o coşkunun karşılığını vermek istiyoruz. İlk golü atamasak bile ikincisini mutlaka atmak istiyoruz. Bazı maçlarımız kolay geçmesine rağmen taraftarımız için daha çok gol atmak istiyoruz. Onlar her şeyin en iyisini hak ediyor. Bizi bir adım daha ileriye taşıyor."

Avrupa kupalarındaki hedeflerinin final oynamak olduğunu belirten Topaloğlu, "Avrupa’da maç, ligimize göre çok daha zor ama bizler bunun bilincindeyiz. Şehir ve camianın ilk kez Avrupa’da mücadele etmesi bizi etkilemeyecektir. Birçok arkadaşımız daha önceden tecrübeye sahip. İlk hedefimiz bu turu geçerek sekiz takım arasına kalmak. Benim en büyük hayalim bu takım ve seyirci ile final oynamak. Bunu çok istiyorum ve takım olarak da bunun olmasını çok istiyoruz. Final yolunda kura çekimleri de elbette önemli. Takım olarak biz kendimize güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AA

ARDEŞEN GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ