MENÜ

Zoeggeler tarihe geçti

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda (Soçi 2014) tek erkekler kızakta bronz madalya kazanan İtalyan Armin Zoeggeler, "hem kış hem de yaz olimpiyatları tarihinde yapılan bireysel yarışmalarda bir branşın aynı disiplininde üst üste 6 madalya elde eden ilk sporcu" oldu.

Zoeggeler tarihe geçti

Sanki Sliding Center’da 39 sporcunun yer aldığı tek erkekler kızak (luge) mücadelesinde, 4 yarış sonunda yakaladığı 3:28.797’lik derecesiyle Alman Felix Loch ve Rus Albert Demchenko’nun arkasında podyumun 3. basamağına çıkan 40 yaşındaki İtalyan sporcu Armin Zoeggeler, olimpiyat tarihine geçti.

Haberin Devamı

Norveç’in evsahipliği yaptığı 1994 Kış Olimpiyatları’nda kariyerinin ilk olimpiyat madalyasını (bronz) boynuna takan Zoeggeler, Nagano 1998, Salt Lake City 2002, Torino 2006 ve Vancouver 2010’dan sonra Soçi 2014’te de madalya alarak "yaz ve kış olimpiyatları tarihinde tarihinde yapılan bireysel yarışmalarda bir branşın aynı disiplininde üst üste 6 madalya elde eden ilk sporcu" unvanını aldı.

Zoeggeler, "yaz ve kış olimpiyatlarındaki bireysel mücadelelerde bir branşın aynı disiplininde 5’er madalya kazanan" kızakçı Georg Hackl, atıcı Ralf Schumann, sürat patenci Claudia Pechstein, eskrimci Valentina Vezzali, judocu Ryoko Tani ve kanocu Michal Martikan’ı geride bıraktı.

Zoeggeler’in madalya kazandığı olimpiyatlar şöyle:

Haberin Devamı

Yıl Yer Derece

1994 Lillehammer, Norveç Bronz
1998 Nagano, Japonya Gümüş
2002 Salt Lake City, Utah, ABD Altın
2006 Torino, İtalya Altın
2010 Vancouver, Kanada Bronz
2014 Soçi, Rusya Bronz

Zoeggeler, Gerevich ve Winkler’in rekoruna ortak oldu

2018’de Güney Kore’nin Pyeongchang kentinde düzenlenecek 23. Kış Olimpiyat Oyunları’nda yarışmayacağını açıklayan 40 yaşındaki sporcu, yaz olimpiyatları da hesaba katıldığında "yaz ve kış olimpiyatları tarihinde bir branşın aynı disiplininde en fazla madalya kazanan sporcu" unvanını da 2 isimle paylaştı.

Zoeggeler, bu başarısıyla yaz olimpiyatlarında aynı disiplinde 6’şar madalya kazanan Macar eskrimci Aladar Gerevich ve Alman binici Hans Günter Winkler’i yakaladı.
Yaz ve kış olimpiyatları tarihinde bir branşın aynı disiplininde en fazla madalya kazanan sporcular şöyle:

YORUM YAZ