MENÜ

Wushuda tarih yazdık

2020 Oyunları'nda olimpik sporlar arasına girmeye hazırlanan wushuda Türkiye rakiplerine kök söktürüyor. Son olarak Romanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda 40 madalya kazanan milli takımımız'ın şimdiki hedefi ise Dünya Şampiyonası...

Wushuda tarih yazdık

Türkiye, Wushu Milli Takımımız’ın Romanya’daki başarısını konuşuyor. Geçtiğimiz ay yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 40 madalya kazanan millilerimiz, şimdi de gözünü Dünya başarılarına dikti. Sporcularımız 17 altın, 13 gümüş ve 10 bronz madalya ile spor tarihimize bir ilk yaşatırken, Milli Takım Antrenörü Mustafa Ulu da, wushunun önlenemez yükselişinin süreceğini söyledi. Aynı zamanda Wushu İstanbul İl Temsilcisi de olan Mustafa Ulu, “Ülkemizde bu başarıya ulaşan bak bir federasyon yok. Romanya’da hakem oyunlarına rağmen çocuklarımız milli marşımızı 17 kez dinletip, tribünlere ve rakip ülke sporcularına adeta ezberletti” diye konuştu.

Merkez üs İstanbul

Milli Takım’a İstanbul’dan 15 sporcu çağrıldığına dikkat çeken Ulu, “Qindada takım halinde birinci, genel klasmanda ise Avrupa ikincisi olduk. Bu güzelliğe ve başarıya şahit olmanın sevincini, aynı zamanda da gururunu yaşıyorum. 2006’da kurulan Wushu Federasyonu, uzakdoğu sporları arasında parlayan bir yıldız konumuna geçti. Bu durum Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin de dikkatini çekti. Wushu, 2020 Yaz Oyunları’nda olimpik sporlar arasına dahil edilirse, kimse şaşırmasın” dedi. Wushu sporunun, Türk gencine en uygun spor dallarından biri olduğunun altını çizen Ulu, “Dünya Wushu Federasyonu (İWUF) başkanı Yu Zaiqing, Türkiye ile işbirliğine çok önem veriyor. Bu spor dalı için 2013 Yılı içerisinde yapılacak Olimpiyatlara katılım oylaması için IWUF bizden çok şey bekliyor. Türkiye’nin 11. Dünya Şampiyonası’nda olduğu gibi, 5. Dünya Gençler Şampiyonasını da, çok güzel organize edileceğine inançlarını bize sürekli olarak tekrarlıyorlar” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ