MENÜ

Yavuz Kocaömer son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) ile Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'nın (TESYEV) kurucusu ve başkanı Yavuz Kocaömer, Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Yavuz Kocaömer, bir süredir tedavisi gördüğü hastanede dün vefat etti. Bugün Levent'te bulunan Afet Yolal Cami'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına merhumun ailesi ve sevenlerinin yanı sıra spor dünyasından birçok isim katıldı.

Haberin Devamı

1948 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Kocaömer, uzun yıllar Almanya’da ve Türkiye’de Tenis Federasyonlarında görev aldı ve Enka Spor Kulübü'nün tenis kaptanlığını yaptı. 1997 yılında Türkiye Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı olan Yavuz Kocaömer, 1998- 1999 yıllarında aynı federasyonun başkanlığı görevinde bulundu.

1999 yılında Türkiye Engeliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'nı kuran Yavuz Kocaömer, ölene kadar bu vakfın başkanlığı görevinde bulundu. Kocaömer, TESYEV ile aynı yıl, Frankfurt’ta Türk Alman Engelli Sporcuları Destekleme Derneği'ni kurdu ve başkanlığını yürüttü. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin de kurucusu olan Yavuz Kocaömer, burasının da başkanlığını devam ettirdi.

"Engelli sporcuların babası", Türkiye’de ve Almanya’da engelleri sporlarını desteklemesi sebebiyle 2011 yılında "Alman Devlet Liyakat Nişanı" ile onurlandırıldı.

Haberin Devamı

74 yaşında hayata gözlerini yuman Kocaömer'in cenazesi yarın Levent Camii'nde kılınacak öğlen namazına mütakiben Göksu (Anadolu Hisarı) Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yavuz Kocaömer için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Engelli sporuna yaptığı katkıyla ilk akla gelen isim olan Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı ile Türkiye Milli Paralimpik Komitesi kurucusu Yavuz Kocaömer'in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Ayrıca birçok spor federasyonunda görev alarak Türk sporunun gelişmesinde emeği olan Merhum Yavuz Kocaömer'e Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve spor camiamıza başsağlığı diliyorum."

YORUM YAZ