MENÜ

Çifte başarı öyküsü!

Kick boksçu anne kız, şampiyonaya hazırlanıyor.

İzmir'de kilo vermek ve sıkılaşmak amacıyla kick boks yapmaya başlayan 6 kez Türkiye şampiyon olup Avrupa'da altın madalya kazanan 17 yaşındaki Kübranur Alpkaan, annesine örnek oldu. Kızıyla birlikte ringlerde boy gösteren 38 yaşındaki Aslı Alpkaan, iki kez 60 kiloda Ege Bölge şampiyonu oldu. Kick boksçu anne kız, birlikte gidecekleri Türkiye şampiyonasına katılmak için gün sayıyor.

Haberin Devamı

İzmirli lise son sınıf öğrencisi Kübranur Alpkaan, 3 yıl önce 1.64 boyundayken 85 kiloya ulaşınca, zayıflamak için spor salonuna kaydoldu. Daha önce basketbol ve voleybol oynayıp, yüzen, bir süre de futbol hakemliği ve kalecilik yapan Alpkaan, kick boks ile tanışınca başarılarına yenilerini ekledi. 6 Türkiye şampiyonluğunun ardından, 23 Ağustos- 1 Eylül 2019 tarihleri arasında Macaristan'ın Györ şehrinde düzenlenen Avrupa Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu olarak 70 kiloda altın madalya kazanan, 1.73 metre boyunda 70 kilo ağırlığındaki Kübranur, annesine örnek oldu. Kızıyla birlikte idmanlara katılan ve yeteneğini fark eden Aslı Alpkaan (38), 60 kiloda iki kez, kick boks Ege Bölge şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Kickboks Milli Takım Antrenörü Berkan Günerli de özellikle Aslı Alpkaan'ın çok hırslı ve istekli olduğunu belirterek, "Aslı Hanım, 30- 40 yaş grubundaki kadınlara örnek bir sporcu. Artık ev kadınları da bu spora ilgi gösteriyor, bize bu sporla ilgili sorular soruyor. Kübranur'un annesi herkese örnek oldu. Keşke 17 yaşında iken tanışmış olsaydık. Çünkü çok hırslı ve çok azimli. Geleceği olan bir sporcu. Veteranlarda da Türkiye şampiyonu olacak" dedi.

Kick boksa ilginin arttığını ifade eden kulüp antrenörü Erkan Günerli, "Kick boks son zamanlarda çok popüler. Çok sert bir branş olarak bilinir. Ama son 10 yılda kadınlardan da çok talepler geliyor. Kadın sporcu sayımız arttı. Onlar daha esnek olduğu için aslında bu spora daha yatkın. Genelde sıkılaşmak ve savunma amaçlı geliyorlar. Ama ilerledikçe dövüşte kendilerini iyice geliştiriyorlar" diye konuştu.

YORUM YAZ