Satrançta Ruslar'a kafa tutuyoruz
Türkiye İş Bankası’nın 10 yıldır desteklediği satrançta Türkiye büyük yol aldı, bu branşın devlerinden Rusya’yı yenen 6. takım olmayı başardı.

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle Kuzey Yunanistan’ın yarımadası Halkidiki şehrinde düzenlenen 2016 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda heyecan sürüyor. 21 ülkeden 259 sporcunun yarıştığı şampiyonada, Türkiye’yi
76 sporcu temsil ediyor. Pazar günü biten turnuvada şampiyon olan sporcular 2017’de Romanya’da gerçekleştirilecek Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacak.
Hedef 1 milyon!
2023 yılına kadar 1 milyon lisanslı sporcu yetiştirmeyi planlayan, Türkiye Satranç Federasyonu’nun 10 yıldır ana sponsoru olan İş Bankası, önümüzdeki yıl için de yeni hedefler peşinde. Yunanistan’da medya mensuplarının sorularını yanıtlayan İş Bankası Kurumsal İletişim Bölümü Müdürü Suat Sözen, okullar arası bir satranç turnuvası düzenleyip, rekabetin daha da artırılmasının planları arasında olduğunu, bugüne kadar okullarda, sayısı 16 bine ulaşan sınıflar sayesinde, yaklaşık 5 milyon öğrenciyi satrançla tanıştırdıklarını ifade etti.
Futbolu geride bıraktı
Ülkemizde satranca olan ilgi 2005 yılında seçmeli ders olarak müfredata dahil olmasının ardından hayli artarken, şu anda (Futbol Federasyonu dahil), Türkiye’nin en çok lisanslı sporcusuna (690 bin 485) sahip federasyonu olarak ilk sırada bulunuyor.
Aslıhan Çil