MENÜ

Pamukkale'de spor şöleni

Denizli’nin Pamukkale ilçesi 3 gün boyunca büyük bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği dev organizasyon, hem Pamukkale halkına, hem de ilçeye akın eden vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

Pamukkale'de spor şöleni

27 Ekim Cuma günü kortej yürüyüşüyle başlayan etkinliklere, Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçelerin kaymakamları ve çeşitli kurumların müdürleri de ellerinde Türk bayraklarıyla yer aldı. Ardından basın toplantısı düzenlendi. Merve Toy’un yönettiği basın toplantısına, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, milli kareteci Serap Özçelik, eski milli atlet Halil Akkaş ile tiyatro ve dizi oyuncusu Cem Yiğit Üzümoğlu katıldı.

Bisiklet turu

Denizli ve Pamukkale’nin idari yöneticileri ile Pamukkale halkının yoğun ilgi gösterdiği bisiklet turunda 6.7 kilometre uzunluğundaki etap geçildi, tur Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda bulunan bitiş çizgisinde sona erdi.

Balon üzerinde basket attılar

Pamukkale Spor Oyunları’nın beyaz cennet Pamukkale’deki etaplarında da çeşitli etkinlikler düzenlendi. 3x3 Dünya Mirasları Turnuvası’nın lansmanı için bir araya gelen sporcular, balonlara binerek 30 metre yükseklikten aşağıda kurulan dev potalara basket atmaya çalıştı. Eski basketbolcu Tutku Açık, milli karateci Serap Özçelik, tiyatro ve dizi oyuncusu Cem Yiğit Üzümoğlu ellerine basketbol topu alarak hedefe göndermeye çalıştı.

Dev maç

Milli boksör Adem Kılıççı ve Mücahit Kulak, Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda gösteri maçı düzenledi. Vatandaşlar iki boksçunun mücadelesine yoğun ilgi gösterdi. Gösteri maçında sporcuların mücadelesi izleyenlerden alkış aldı. Oyunların son gününde Pamukkale Yarı Maratonu Halk Koşusu yapıldı. Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı önünde toplanan vatandaşlar, yağan yağmura aldırmadan 1784 metrelik koşuya yoğun ilgi gösterdi. Halk koşusunun startını Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin yaptı.

Hamit Turhan

Haberin Devamı
YORUM YAZ