MENÜ

Obruk'un yeni projeleri

Sualtı Sporları Federasyonu, bünyesinde faaliyet gösteren "Su kayağı" ve "Jetski" dallarını iade etmek için yarınki olağan genel kurulda oylama yapacak.

Obruk'un yeni projeleri

Olağan genel kurulda yarın başkanlık için iki adaydan biri olan Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet İnkılap Obruk, yeniden seçilmesi halinde yürütecekleri yeni projeleri AA muhabirine anlattı. Yeniden başkan olması halinde, 3. dönemine gireceğini belirten Obruk, "Önümüzdeki döneme yetişmeyen bazı girişimlerimiz yarım kaldı. Bunları tamamlamak için bir dönem daha başkanlığa adayım" dedi.

Haberin Devamı

Obruk, sualtı sporları olarak 12 branştan oluştuklarını, ancak bunun kendileri için külfet olduğunu vurguladı. Jetski ve su kayağı olmak üzere iki branşın başka bir federasyona devredilmesi için genel kurulda oylama yapacaklarını belirten Obruk, "Bu iki dal bizim branşlarımıza pek uymuyor. Bu branşlarımıza hiç bir zaman üvey evlat muamelesi yapmadık, gereken ilgiyi gösterdik ama gücümüzü aşıyor. Bu federasyonları devrettiğimizde, bağlı bulunduğumuz 4 uluslararası federasyon sayısı 2’ye düşecek ve yükümüz bir hayli hafifleyecek" ifadelerini kullandı.

Göreve geldiği günden bu yana sporcuların 70’e yakın Türkiye rekorunun yanı sıra birçok dünya rekoruna imza attığını belirten Obruk, bir önceki genel kurulda söz verdikleri üzere Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu (CMAS) ile Dünya Cankurtarma Federasyonu’nun (ILS) yönetim kuruluna girmeyi başardıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Terörün yoğun yaşandığı doğu illerinde, yerel halkı sualtı sporlarıyla tanıştırma amaçlı projeleri başlattıklarını söyleyen Obruk, "Bunun için Şanlıurfa, Tunceli, Halfeti, Van ve Diyarbakır’da faaliyetler yaptık. Onlarca çocuğumuzu suyla ve denizle tanıştırdık. Tunceli’deki baraj gölünde su kayağı ve jetski yaptırdık" diye konuştu. Böylelikle Batı’nın ve Akdeniz’in federasyonu değil, Türkiye’nin federasyonu olduklarını kanıtlamaya çalıştıklarını dile getiren Obruk, "Yeni dönemde bu projemizin daha da gelişerek devam edeceğini söyleyebilirim" dedi.

Obruk, yeni dönemde başlatacakları bir projeyle de CMAS’ta üstlendiği görev çerçevesinde, Türk cumhuriyetlerinde sualtı sporları federasyonu kurmak için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Obruk, Azerbaycan ve Türkmenistan’da bu projeleri başlattıklarını söyledi.

Nisan ayında, CMAS’ın yapısının değişeceğini, kendilerinin de Türkiye olarak yeni yapılanmada birçok isimle yer almak istediklerini belirten Obruk, "Yeni yapılanmada, 27 üye ülke, ikinci başkan adayı olmam için öneri verdi. Biz de 15-16 arkadaşımızı CMAS’ın alt kurullarına önereceğiz. CMAS’ın bünyesinde daha fazla yer alıp, oradan aldığımız destek ve güçle Türkiye’de çok önemli bir oluşum yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ