MENÜ

İstanbul'da sporun merkezi: Sancaktepe

Birbiri ardı sıra hizmete açılan dev spor kompleksleri, spora ve sporcuya yapılan yatırımlar Sancaktepe’yi İstanbul’da “Sporun Merkezi” haline getirdi. Sancaktepe Belediye Spor Kulübü, bugün itibari ile bünyesinde barındırdığı 17,815 lisanslı sporcu ile İstanbul Kulüpleri sıralamasında 2. sırada yer almaktadır.

İstanbul'da sporun merkezi: Sancaktepe

Birbiri ardı sıra hizmete açılan dev spor kompleksleri, spora ve sporcuya yapılan yatırımlar Sancaktepe’yi İstanbul’da “Sporun Merkezi” haline getirdi. Sancaktepe Belediye Spor Kulübü, bugün itibari ile bünyesinde barındırdığı 17,815 lisanslı sporcu ile İstanbul Kulüpleri sıralamasında 2. sırada yer almaktadır.

Türk güreş’in Lokomotif kulübü

Sancaktepe Belediyesi olimpiyat oyunlarında en fazla madalya kazanan atasporumuz güreşe yapmış olduğu yatırımlar ile dikkat çekiyor. 2010 yılında kurulan Güreş takımı her geçen gün yükselen ivmesi ile Türk güreşinin lokomotif kulüpleri arasında yer alma başarısı gösterdi.Kulüp kurulduğu günden bu yana bir çok ulusal ve uluslar arası organizasyonlarda ülkemize sayısız madalya kazanma başarısı gösterirken, takım olarak 2011 yılındaki Türkiye şampiyonluğunun ardından geçtiğimiz yılda ligi namağlup şampiyon olarak tamamladı. Geçtiğimiz yıl elde edilen lig şampiyonluğunun bu sene de elde edilmesi Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i ata sporumuz güreşe daha fazla yatırım yapma teşviki sundu. Sancaktepe Belediyespor Güreş takımı geçtiğimiz ay Son Olimpiyat üçüncüsü ve Son Avrupa Şampiyonu Soner Demirtaş’ı transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Sancaktepe tesisleri ile göz kamaştırıyor

Görev süresi boyunca “İnsan Odaklı” yatırımları ile büyük takdir toplayan Sancaktepe Belediye Başkanı ve Kulüp Onursal Başkanı İsmail Erdem, yapılan bunca yatırımın nedeninin, gençlerimizin spor rehberliğinde yaşamlarını dizayn etmelerine zemin hazırlamak olduğunu belirterek, " Kulübümüz 17.815 Lisanslı sporcu sayısıyla Ülkemizde lisanslı sporcu sayısı bakımından ikinci sıradadır. Bizler Sportif anlamda son dönemde tesisleşme ve altyapı anlamında ciddi hamleler gerçekleştirdik. Hedefimiz İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Sancaktepe Belediyespor olarak ülkemiz bayrağını dalgalandırmaktır."dedi.

Mustafa Öncel spor kompleksi

2014 yılında hizmete açılan kompleks, 800 kişi kapasiteli Kapalı Spor Salonu, 200 Seyirci kapasiteli Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 400 kişilik konferans salonu,antreman ve fitness salonları ile hizmet vermeye devam ediyor.

Yenidoğan kapalı yüzme havuzu

2014 yılında Yenidoğan bölgesinde açılan yarı olimpik yüzme havuzu genç,yaşlı,kadın erkek,engelli olmak üzere yılda ortalama 24 bin vatandaşımıza hizmet vermektedir.

Güreş eğitim ve kamp merkezi

13.500 metrekarelik alanda hizmete girecek olan 120 Yatak kapasiteli içinde yüzme havuzu, sauna, konferans salonu ve antreman salonu olan Güreş Eğitim ve Kamp Tesisler açıldığında hem Sancaktepe Belediyespor güreş takımı hem de Milli takımlar yepyeni ve dünya ölçeklerinde bir tesise kavuşmuş olacak.

15 Temmuz Stadyumu

2000 Kişi kapasiteli stadyum, Sancaktepe Belediyespor Futbol takımının iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.UEFA standartlarında suni çim zemine sahip stadyumun içinde ayrıca kulüp idare binası, sporcu konaklama odaları, dinlenme salonu, fitness salonu, yemekhane, toplantı salonu ve konferans salonu bulunmaktadır.

Rıdvan Dilmen spor tesisleri

2009 yılında 4.000 metrekarelik alanda hizmete açılan merkezde;2 halı saha, 1 basketbol ve voleybol sahası, Açıkhava fitness aletleri,çocuk oyun grupları,kafeterya ve sporcu giyinme odaları bulunmaktadır.

Rıza Çalımbay spor parkı

2014 yılında 10.000 metrekare alanda, Aydos ormanlarına komşu bir alanda açılan merkezde; 1 halı saha, 1 basketbol sahası, Açıkhava fitness aletleri, çocuk oyun grupları piknik ve yürüyüş alanları bulunmaktadır.

Sarıgazi Stadyumu

2015 Yılında Sancaktepe Belediyesi tarafından tamamen yenilenen 1070 kişi kapasiteli stadyum,ilçedeki tüm amatör takımlar ile Sancaktepe Belediyespor altyapı takımlarına hizmet vermektedir. Stadyumun içinde ayrıca Uzakdoğu sporları antreman salonu, pilates,zumba,step, aerobik ve jimnastik salonu bulunmaktadır.

İstanbul'da 3 olimpik havuzlu tek ilçe

Sancaktepe Belediyesi, gençlerin spora daha çok vakit ayırabilmeleri için ilçe tarihine damga vuracak yatırımlara imza attı. Spora yönelik projelerden biri 3 adet Olimpik Yüzme Havuzu, ana spor dallarından biri olan yüzme disiplinini yaygınlaştırarak gençlere kondisyon, çeviklik ve zindelik kazandırabilmek hedeflenmiş. Bunun için olimpik standartlara uygun olarak planlanan 3 yüzme havuzu, küçük yaşlardan başlamak üzere her yaş grubundan sporculara hizmet veriyor. Ayrıca engelliler için de havuzların bulunduğu tesisler Sancaktepe'yi ülke gündemine taşıyacak kadar büyük özenle tasarlanmış durumda. Başkan İsmail Erdem, 'Gayretlerimizin nedeni; gençlerimizin bir spor ve sanat dalının rehberliğinde yaşamlarını dizayn etmelerine zemin hazırlamak' dedi.

'Yeni İstanbul'a şampiyonluk çok yakıştı'

2016-2017 sezonunda 3. lig 1. grupta mücadele eden Sancaktepe Belediyespor sezona tecrübeli teknik adam Hikmet Sevim yönetiminde hazırlandı. Sezona “Yeni İstanbul’a Şampiyonluk Yakışır” parolasıyla başlayan Kulüp kadroda da bir çok değişikliğe imza attı. Yoğun geçen sezon öncesi yapılan kamplarla lige sıkı bir şekilde hazırlanan ve ligin başlamasıyla beraber yakaladığı İstikrarı sezon boyunca devam ettiren Sancaktepe Belediyespor, başta Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim olmak üzere Spor kamuoyu’nun önde gelen isimlerinin takdirini kazandı ve Türk Futbolu’na yön veren bir çok isim Sancaktepe Belediyespor’u kendi sahasında oynadığı bir çok maçta yerinde takip etti. Geçen sezon yakalanan başarının devamı için kadrosunu güçlü isimlerle takviye eden Sancaktepe Belediyespor’da bu seneki tek hedef güzel futbol’un yanında Ptt 1. lig’e yükselmek

Haberin Devamı
YORUM YAZ