MENÜ

Gündemden kısa kısa

Gündemden öne çıkan haberler...

Gündemden  kısa kısa

* Çin ’de devam eden Dünya Üniversitelerarası Yaz Oyunları’nda Türkiye, 4. madalyasını kazandı. Milli halterci İbrahim Arat, koparmada 170 ve silkmede 203 kilo kaldırarak toplamda 373 kiloya ulaşarak ülkemize bronz madalya kazandırdı. Türkiye şimdiye kadar 1 altın ve 3 bronz elde etti.

Haberin Devamı

* Modern Pentatlon Federasyon Başkanı Turgay Çetinkaya, 2012 Londra Olimpiyatları’na wildcard ile gidebilmek için girişimde bulunduklarını söyledi. Bu arada 2011 Modern Pentatlon Yıldız A (17-18 Yaş) Dünya Şampiyonası bugün İstanbul’da başlayacak. Sinan Erdem’de düzenlenecek organizasyonda sporcular, eskrim,
yüzme ve kombinasyon (atıcılık-atletizm) branşlarında mücadele edecek.

* Temmuz ayında Gençler Pist Bisikleti Avrupa Şampiyonası’nda ’Omnium’ dalında birinci gelerek ülkemize bisiklet sporunda ilk Avrupa şampiyonluğunu getiren Ahmet Örken’den bu kez dünya şampiyonluğu bekleniyor. Türkiye, Moskova’da yarın başlayacak Dünya Şampiyonası’na tek sporcu Örnek ile katılıyor.

* ‘Panküp’ün sponsorluktan çekildiği Kadınlar Basketbol 1. Lig ekibi Kayseri Şekerspor’a ‘Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’ sahip çıktı. Kaderine terk etmeleri durumunda birinci ligdeki bir takımın tarihe karışacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Buna vicdanımız el vermedi” dedi.

Haberin Devamı

* Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2011-2012 sezonu fikstürünün belirleneceği kura çekimi bugün İstanbul’da yapılacak.

* Bosna-Hersek basını, ülke milli takımının kaptanı Kenan Bayramoviç’in Türkiye’ye transfer olacağını yazdı. Şu anda Litvanya’nın Lietuvos takımnda forma giyen 30 yaşındaki Bayramoviç, Banvit’le bulunduğu görüşmelerin olumlu sonuçlandığını bildirdi.

* Beko Ligi’nde ikinci sezonlarını geçirecek Edirne temsilcisi Olin Edirne, 1991 doğumlu ve 1.98 boyundaki Levent Yavuz ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

* İtalya’daki Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden Yıldız Kız Milli Takımımız, ilk mağlubiyetini aldı. İlk 4 maçını kazanan ve ikinci turda yer alan kızlarımız, ev sahibi İtalya’ya 67-49 yenildi.

YORUM YAZ