MENÜ

Avrupa şampiyonundan Formulaz şov!

Kenan Sofuoğlu'nun geçen yıl şampiyon olduğu, geleneksel tahta araba yarışları Formulaz'da bu kez, bir diğer milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu boy gösterdi. SuperStock 600 kategorisinde Avrupa Şampiyonluğunu ilan eden 19 yaşındaki genç yetenek, hedef koyduğu MotoGP'de yarışan ilk Türk olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Avrupa şampiyonundan Formulaz şov!

Rize’in Ardeşen İlçesi’nde yöreye özgü düzenlenen ve tarihi 1900 yıllara kadar dayanan tahta araba yarışları, günümüzdeki adıyla ‘Formulaz’ın 7.’si yine renkli görüntülere sahne oldu. Red Bull’un desteğiyle daha da geniş kapsamlı hale getirilen yarışta; genç, yaşlı Türkiye’nin birçok yerinden gelen katılımcı, 1.6 kilometrelik parkuru, 170x70 santimetre ebadındaki tahta arabaları, ayaklarına geçirdikleri keçi kılından yapılmış çorapları ve kara lastikleriyle şampiyonluğu kovaladı. İşte bu renkli güne; Türkiye’nin motorsporlarında gelecek vaadeden ismi Toprak Razgatlıoğlu da katıldı. Super Stock 600 kategorisinde bitime 2 etap kala Avrupa Şampiyonu olan 19 yaşındaki milli motosikletçi, yarış öncesi FANATİK’e konuştu...

Şimdi sıra Süper Stock 1000’de

Motor dünyasının en büyük organizasyonu MotoGP’de boy gösterecek ilk Türk olma yolunda ilerleyen Toprak Razgatlıoğlu hedefi doğrultusunda şunları söyledi: “Öncelik şimdiki kategoride Avrupa Şampiyonu olmaktı. Bunu da başardık. Seneye Süper Stock 1000’de yarışacağım ve ilk yılımda şampiyon olursam, SuperBike Dünya Şampiyonası’nda yer alacağım. Tabii Superbike’da ilk sene diyemiyorum ama iki yıl içinde şampiyonluğa ulaşırsam, MotoGP’den teklif geleceğini düşünüyorum. Şu anda zaten hedefler doğrultusunda bir yola girdik ve oradan devam ediyor. Herkesin bir MotoGP hayali vardır. Umarım bu hayalime de ulaşırım.”

‘Herkes bunu yapamaz’

Kariyeri boyunca en büyük desteği, 3 kez SuperSport şampiyonluğu yaşamış Kenan Sofuoğlu’ndan gören Razgatlıoğlu’na, yakın zamanda 4 aylık oğlunu toprağa veren Sofuoğlu’nun bu zor döneminde ona nasıl moral verdiğini sorduk: “Onun bu acısını ben yaşamadığım için bilemem. Ancak moral ve destek olmak adına her yarışına gitmeye çalışıyorum. Bu konuyu çok fazla açmıyoruz. Genelde onu güldürmek için şakalar yapıyorum. Antrenmanları sırasında, ‘Daha iyi olacak’ gibi ona telkinde bulunuyorum ya da düzeltebileceği yerleri söylüyorum. Böyle bir acının üzerine yarışlara katılmak... Herkes bunu yapamaz.”



‘Tehlikeli ama zevkli’

Sporcu ölümlerinin en fazla yaşandığı branşlardan biri olan motor sporlarıyla ilgilenmenin her zaman tehlikeli olduğunu da belirten Razgatlıoğlu, “Motor her zaman tehlikelidir ama bir o kadar da zevkli. Daha önce motosiklet kullanmış annem bile, ilk başta karşı çıkmıştı. Ancak şimdi o da alıştı. Gerçi herkes motor kullanmanın ya da yarışmanın kolay olduğun zannediyor. Motor ağırlığını kaldırmayı hiç hesaba katmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Toprak ve Kenan’dan çifte kupa!

SuperStock 600 Avrupa Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu’nun ardından ülkemizi bir diğer kategori Dünya SuperSport Şampiyonası’nda temsil eden Kenan Sofuoğlu’ndan da bir kupa daha gelirse, Türkiye çifte şampiyonluk yaşayacak. Daha önce 3 kez kazandığı SüperSport Şampiyonası’nda, zirvedeki yerini koruyan 30 yaşındaki milli motosikleçti, son 3 yarışta da kürsüde yer almayı başarırsa, şampiyonluğunu ilan etmeye çok yakın...

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ