MENÜ

12 saliselik farkla 2. olduk!

“SIEC- FEI World Youth Series Regional Team Final sponsored By Vista” yarışmasında Türkiye sadece 12 saliselik fark ile ikinci sırada yer aldı.

12 saliselik farkla 2. olduk!

“SIEC- FEI World Youth Series Regional Team Final sponsored By Vista” yarışmasında Macaristan takımı birinciliği elde ederken, Türkiye sadece 12 saliselik fark ile ikinci sırada yer aldı. Romanya takımı ise ilk kez düzenlenen bu uluslararası finalin üçüncülük kürsüsüne çıkan ülke oldu.

Haftaya adını veren ve FEI tarafından Dünya’ya duyurulan SIEC –FEI World Youth Series Regional Team Final yarışmasında genç binicilerden oluşan ülke takımları arasında heyecan doruktaydı. Altı ülkeden 24 sporcunun mücadele ettiği 130 cm’de, çift manş olarak koşulan parkurda Türkiye, Macaristan Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya ve Slovakya arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. İlk manşta Macaristan ceza puanı almayarak ikinci manşa birinci sırada başlarken, Türkiye sadece 4 ceza puanı ile ilk manşı ikinci sırada bitirdi.

Julia Sohajda, Imre Neveri, Atilla Biharvari ve Andras Sopronyi’den oluşan Macaristan ekibi iki manş toplamında sekiz ceza puanı ile, Çağrı Başel, Derin Demirsoy, Serkan Seven ve Kaan Kızılkaplan’dan oluşan Türk ekibi ile eşit ceza puanında kaldılar. Eşitlik üzerine binicilerin toplam zamanlarına bakıldığı neticelerde, 215.01 saniye ile Macaristan birinci olurken 215,13 saniye ile Türkiye ikinci sonraya yerleşti. Yarışmada üçüncü sırada ise Romanya takımı yer aldı. (Raul Ilioli, Bogdan Leonte, Ionut Bucur, Luca Rucxandariu)

Günün Diğer Yarışmaları
Her gün beş ayrı yarışmanın gerçekleştirildiği SIEC-FEI World Youth Series CSI2* yarışmalarında Cuma günü, 110 Cm Nasyonel yarışma ile başladı. 3 ‘ü yabancı 28 binicinin katıldığı müsabaka kronometreli olarak koşuldu. Parkurda hatasız ve en iyi zamanı elde eden binici Digital Sanatlar’dan, Furry Du Temple ile yarışan Melissa Hoşkal olurken, ikinci sırada yine Türkiye’den Cenk Memik, Cool Classic adlı atı ile üçüncü sırada ise Burak Batur Tito isimli atı ile yer aldı. Yıldız kategori binicilerde ise Action Perfect Z ile Türkiye adına yarışan Büke Yıldız birinci sırada yer aldı. İkinci Wishful ile Derin Profeta olurken, üçüncü Sarantela isimli atı ile Aslı Savaşkan oldu.
Günün ikinci yarışması olarak Uluslararası Genç Atlar müsabakası koşuldu. İki bölümlü olarak koşulan yarışmada birinci Romanya adına Lando Boy ile Aurel Cojocariu oldu. İkinci sırada Yunanistan’dan Osiris De Kerglen Geroge Rossiadias ve üçüncü sırada Watch Me ile Türkiye adına Avni Atabek yer aldı.

Haberin Devamı

Small Tour’un 130 cm ikinci gününde 24 binici koştu. İçten barajlı olarak koşulan parkurda Stritzel isimli atı ile Angel Niagolov Bulgaristan adına ilk sıraya yerleşti. İkinci sırada sadece bir saniyelik fark ile Tyni Paradise isimli atıyla yarışan Finlandiyalı sporcu Fatima Mattila yer aldı. Üçüncü sırada yer aldı. Türkiye adına Sevil Sabancı ise SIEC Prefero ile üçüncü sıraya yerleşti.
Günün son yarışması kronometreli olarak 135 cm’de koşuldu. 26 binicinin katıldığı uluslararası müsabakada, Cleveland isimli atı ile usta binici Sencer Can Türkiye adına yarıştı ve parkuru hatasız en iyi zamanda tamamlayarak yarışmanın birincisi oldu. İkincilik ise Rue Blanch Du Gibet ile yarışan Bulgaristan’dan Angel Niagolov’un oldu. Feng Shui isimli atı ile Gerry Flynn ise İrlanda adına yarışarak üçüncü sıraya yerleşti.

VISTA Turizm’in ana sponsorluğunda, Temsa Global ve Anadolu Sağlık Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen CSI2* yarışmaları cumartesi ve Pazar günü de devam edecek.
Pazar günü yine VİSTA A.Ş sponsorluğunda koşulacak olan SIEC-FEI WYS GRAND PRIX ile BIG TOUR GRAND PRIX ve BALKAN TOUR FINAL’i organizasyonun diğer önemli yarışlarını oluşturuyor. World Youth Series ve CSI2* yarışmalarının toplam para ödülü 33.200 Euro, Balkan Tour Finali ise 50.000 Euro’dur.

YORUM YAZ