MENÜ

Diarra Fener'e gelir, çünkü;

Sarı-Lacivertlilerin transfer etmek istediği Lassana Diarra, Fener'e gelir, çünkü...

Diarra Fener'e gelir, çünkü;

1- Önümüzdeki sezon serbest kalacak. Real Madrid 2009’da 20 milyon Euro’ya aldığı Fransız’ı satıp, para kazanmak istiyor.

2-
La Liga’da 17 maçta şans bulabildi. Direkt forma giyeceği bir takıma gitmek istiyor. Devler Ligi de cazip görünüyor.

3-
Niang, Dia, Sow gibi Fransızca konuşan yıldızların olumlu referansı, çubuklu formaya daha da yaklaşmasını sağlıyor

4-
Ve tabii ki kazanacağı yıllık ücret. Vergi avantajı nedeniyle eline geçecek para, diğer ülkelerdekinden çok daha fazla

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 34. haftadaki Fenerbahçe-Antalyaspor maçını izledi. Asbaşkan Ali Yıldırım, “Evimde ağırladım” dedi. Aykut Kocaman ne zaman ismi geçse, olumlu sözlerle bahsetti. Sadece bu gelişmeler bile Fenerbahçe’nin, Lassana Diarra konusunda ne kadar ciddi olduğunun ispatı. Fenerbahçe şimdilik transferden vazgeçmiş gibi gözüküyor, şartları daha uygun hale getirmeye çalışıyor. Diarra’nın penceresinden bakınca ise mevcut durumda en iyi adres olarak Fenerbahçe duruyor.

Real bonservis peşinde!
Fransız orta saha oyuncusunun Türkiye’ye gelmesini sağlayacak faktörler şöyle; 2009’da İngiliz ekibi Portsmouth’tan 20 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edildi. Ancak Real Madrid bu yatırımın karşılığını tam olarak alamadı. Kaldı ki önümüzdeki sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor. Real, Jose Mourinho’nun üstünü çizdiği Fransız oyuncuyu bu sezon satıp, kasasına bonservis geliri koymak ve futbolcuya ödeyeceği yıllık ücretten tasarruf etmek istiyor. Diarra da İspanya macerasını noktalamayı kafasına koydu. Real’de forma giyemeyeceği gün gibi ortada. Geride kalan sezon sadece 17 La Liga maçında -ki birçoğunda yedek başladı- oynayabildi. Direkt formayı alabileceği bir kulüple kontrat yapmak istiyor. Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi arenasında olması da onu İstanbul’a çekiyor. Siyahi yıldıza referans veren futbolcuların fazlalığı da transferin sağlıklı adımlarla ilerlemesinin bir başka nedeni. Fenerbahçe’nin Fransa’dan transfer ettiği Niang, Dia, Sow gibi Fransızca konuşan yıldızların övgü dolu sözleri, Diarra’nın rotasını Samandıra’ya çeviriyor.

Yüzde 15 vergi ödeyecek
Ve transferin maddi boyutu... 27 yaşına gelen ve kariyerinin en önemli sözleşmelerinden birini imzalayacak olan Fransız futbolcu için en cazip ülke Türkiye. İngiltere, Fransa, İtalya gibi ülkelerde futbolculara uygulanan gelir vergisi yüzde 35-45 aralığında değişiyor. Türkiye’de ise futbolcular, işçi ve memurlardan bile daha düşük oranda vergi dilimine tabi. Profesyonel oyuncular gelirlerinin sadece yüzde 15’ini vergi olarak devlete ödüyor. Diarra’nın Türkiye’de eline geçecek parayı, bir başka Avrupa ülkesinde kazanması şu an için mümkün gözükmüyor. Tüm bu şartlarda Diarra’nın çubuklu formayı giymesi hiç de uzak bir ihtimal gibi durmuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ