MENÜ

Diagne'den şampiyonluk kafası!

30 golle rekor kırdı, ancak en anlamlısını 90+7. dakikada işte bu kafa vuruşuyla Rize’ye attı. Eleştirilen kral Diagne, 22. şampiyonluğun ateşini yaktı.

Diagne'den şampiyonluk kafası!

Rize deplasmanında Cim Bom 1-0 öndeyken penaltıyı atamadı, sonrasında iki net fırsatı harcadı. Galatasaraylılar’ı çıldırtmıştık ki, yine bir penaltıyla sahneye çıktı. 90+2’de soğukkanlılıkla topun başına geçip skoru eşitleyen Diagne, 90+7’de ise Galatasaray adına sezonun belki de en değerli gollerinden birini attı. Feghouli’nin ortasında zor bir kafa vuruşuyla ağları havalandıran Senegalli yıldız, toplamda 30 gole ulaşarak da Bafetimbi Gomis’in rekorunu (29) kırmış oldu. Süper Lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu Diagne’yi, vatandaşı Gomis de sosyal medyadan tebrik etti.

Haberin Devamı

‘Affettirmek için attım’

90+2. dakikada Galatasaray’ın kazandığı ikinci penaltıya Sinan Gümüş ile Diagne’nin “Ben atacağım” kavgası damga vururken, maç sonunda olay tatlıya bağlandı. Takım arkadaşından ve hocasından özür dileyen Senegalli forvetin, “Kendimi affettirmek için o penaltıyı atmalıydım. Tek hedefim şampiyonluk” dediği öğrenildi. Sinan Gümüş de, “Önemli olan takımın kazanmasıydı” cevabını verdi. Fatih hocanın ise motivasyonu düşürmemek adına Diagne’yi tatlı sert uyardığı belirtildi.

YORUM YAZ