MENÜ

DHI saç ekimi nedir? DHI tekniği saç ekimine dair tüm detayları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk yanıtladı.

Saç ekiminin popüler tekniği DHI nedir, DHI tekniğiyle saç ekimi nasıl yapılır? FUE saç ekimi tekniğinden sonra geliştirildiği bilinen DHI saç ekim tekniği direkt saç ekimi olarak da bilinir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, DHI saç ekimine ilişkin merak edilen soruları sizler için yanıtladı.

DHI saç ekim tekniği, FUE saç ekim tekniğinin geliştirilmiş hali olarak bilinir. Diğer saç ekim yöntemlerine göre biraz daha zahmetli ve uzun süren DHI saç ekim tekniği sosyal hayata hızlı dönüş ve saç tasarımı açısından belli avantajlara sahiptir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, DHI saç ekim tekniğine dair merak edilenleri yanıtladı.

Haberin Devamı

İYİLEŞME SÜRESİ DAHA HIZLI

''DHI saç ekimi, direkt saç ekimi tekniğidir ve FUE saç ekimi tekniğinden sonra geliştirilmiştir. DHI kalemleri kullanılmaktadır. Saç kökleri kalem uçlarına hassas bir şekilde yerleştirilerek sonrasında direkt olarak ön, arka ve tepe bölgesindeki saçsız alanlara ekim gerçekleştirilmektedir. Saç ekiminde daha önce kanallar açılmaktaydı ve bu durum kanamayı arttırmakta ve iyileşme süresini uzatmaktaydı. Ancak DHI saç ekim tekniğinde kanallar açılmadığı için kanlanma daha az olmakta, kabuklanma iğne ucu kadar olmakta ve iyileşme süresi çok daha hızlı olmaktadır.''

DHI TEKNİĞİNİN AVANTAJLI YÖNLERİ

''DHI saç ekimi tekniği diğer yöntemlere göre biraz daha zahmetlidir ve daha uzun sürmektedir. Ancak sosyal yaşantıya hızlı dönüş ve saç tasarımı açısından avantajlıdır. Tabii ki saç ekimi yapacak kişinin eğitimini almış ve bu konuda deneyimli olması gerekiyor. DHI saç ekimi tekniği herkes için uygun değildir, bazı saç tipleri ve kafa şekillerinde FUE ya da FUT tekniği uygulanabilmektedir. Saç ekimi tekniğine doktor ile hastanın beraber değerlendirme yaparak karar vermesi daha uygun olacaktır. ''

YORUM YAZ