MENÜ

Devlerin İlkay savaşı

Nürnberg'de forma giyen Türk yıldız ile Manchester United ve Arsenal'in yakından ilgilendiği bildirildi. 20 yaşındaki orta saha oyuncusu için Leverkusen'in 10 milyon Euro'yu gözden çıkardığı öğrenildi.

Devlerin İlkay savaşı

Almanya’da son dönemde yetişen önemli yeteneklerden İlkay Gündoğan, Avrupa’nın gözdesi haline geldi. Bundesliga’da Nürnberg forması altında bu sezon gösterdiği başarılı performansla tüm dikkatleri üzerine çeken gurbetçi yıldız için iki İngiliz devi Manchester United ve Arsenal’in yakın takipte oldukları belirtildi. Özellikle Kırmızı Şeytanlar’ın hocası Sir Alex Ferguson’ın, İlkay’ın performansıyla çok ilgili olduğu ve genç oyuncuyu kurmaylarına uzun süredir izlettiği ifade edildi. Geçen sezon Bochum’dan 500 bin Euro’ya Nürnberg’e gelen İlkay için kulübü sezon başında Hoffenheim’ın yaptığı 7 milyon Euro’luk teklifi reddetmişti. Leverkusen’in de 20 yaşındaki oyuncu için 10 milyon Euro’yu gözden çıkardığı kaydedildi.

Haberin Devamı

‘Özil’den daha büyük yetenek’
Nürnberg Menaceri Martin Bader, İlkay’ı transfer etmek isteyen birçok kulüp yöneticisinin her hafta maçlarına geldiğini belirtip, genç yıldızı bırakmaya niyetlerinin olmadığını açıkladı. Kırmızı-Beyazlı ekibin kalecisi Raphael Schaefer, “Mesut Özil’den daha yetenekli” derken, teknik direktör Dieter Hecking de İlkay’ın olağanüstü bir oyuncu olduğunu belirtti. İlkay ise kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade ederek, “Manchester tabii ki bir rüya takım” diye konuştu.

YORUM YAZ