MENÜ

Devlerin gozü Kjaer'de

Manchester United, PSG ve Atletico Madrid’in gözlemcileri, Danimarka-İzlanda maçını takip etti. Üç dev kulübün radarındaki oyuncu ise Fenerbahçe’nin yıldızı Simon Kjaer’di.

Devlerin gozü Kjaer'de

Sezon başında Lille’den 7.65 milyon Euro’ya (24.5 milyon TL) transfer edilen ve Türk futbol tarihinin en pahalı savunmacısı olan Simon Kjaer, gösterdiği performansla göz dolduruyor. Yıldız savunmacı, birçok maçta takımın en iyilerinden biri olmayı başardı. Kısa sürede taraftarın sevgilisi haline geldi. Kjaer’in üst düzey formu, Avrupa’nın devlerinin de dikkatini çekti. Danimarkalı savunmacının adı ocak ayında birçok kulüple anılmıştı. İngiliz takımı Manchester United, İspanyol ekibi Atletico Madrid ve Fransız devi PSG, Danimarka ile İzlanda arasında perşembe günü oynanan ve ev sahibinin 2-1 kazandığı karşılaşmaya gözlemcilerini gönderdi. Üç kulübün de radarındaki oyuncu Siman Kjaer’di. Gözlemciler, başarılı savunmacıyla ilgili rapor hazırladı.

15 MİLYON EURO!

Yönetim, yıldız futbolcuyu satmak istemiyor. Eğer Kjaer için pazarlık masasına oturmak isteyen bir kulüp olursa, Sarı-Lacivertliler kapıyı 15 milyon Euro’dan (48 milyon TL) açacak. Daha önce Fenerbahçe’de çok mutlu olduğunu açıklayan Simon Kjaer’in son dönemdeki terör saldırılarının ardından son derece rahatsız olduğu öğrenildi. Bu nedenle Kjaer’in sezon sonunda gelecek bir teklife ‘evet’ deme ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi.

3'LÜ SAVUNMAYI SEVDİ

Danimarka Teknik Direktörü Morten Olsen, İzlanda ile oynanan hazırlık maçında yeni bir sistem denemiş, takımını 3-5-2 taktiğiyle oynatmıştı. Vikingler sahadan 2-1 galip ayrıldı. Simon Kjaer, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe’de zaman zaman 3’lü savunmayla oynuyoruz. Bence milli takımda bu sistemi çok iyi uyguladık ve başarılı olduk. Bize çok iyi uyan bir taktik” ifadelerini kullandı. Savunmanın bir diğer önemli ismi olan Daniel Agger de yeni sistemden memnun olduğunu söyledi.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ