MENÜ

'Derya örnek alınmalı'

Galatasaray Yüzme Şubesi Sorumlusu Yılmaz Özüak, 6. kez olimpiyatlara katılacak olan Derya Büyükuncu'nun önemli bir başarı yakaladığını söyleyerek, “Gençler Derya'yı örnek almalı” dedi.

'Derya örnek alınmalı'

Galatasaray Kulübü Yüzme Şubesi Sorumlusu olan ve yüzme sporunun duayen hocalarından kabul edilen Yılmaz Özüak, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanan 6 sporcudan 4’ünün kendi öğrencileri olmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Özüak, olimpiyata katılma hakkı kazanan sporcularından Burcu Dolunay’ın
A barajını geçerek önemli bir başarı elde ettiğini, Buse Günaydın, Kemal Arda Gürdal ve Derya Büyükuncu’nun ise davetle katılım hakkı elde ettiklerini aktarırken, “Londra Olimpiyatları’nda yer alacak 6 yüzücümüzün 4’ü Galatasaray sporcusu. Bununla gurur duyuyoruz. Zaten milli takımlarda kulübümüzün yüzücüleri ağırlıklı durumdalar” ifadelerini kullandı.

‘Herkese nasip olmaz’

Derya Büyükuncu için ayrı bir parantez açan Yılmaz Özüak, “Derya’nın ilerlemiş yaşına rağmen 6. kez olimpiyatlara katılacak olması önemli bir başarıdır. Yüzme branşında bir ilki başardı. Yaklaşık 7 yaşından beri yüzme sporuyla ilgileniyor ve 36 yaşına geldi. Hiç kolay değil. Toplam 6. kez olimpiyatlarda yüzmek herkese nasip olmaz. Kendisini örnek alan çok sayıda genç sporcumuz var. Gençlerin hedefi böyle olmalı. Gelecek senelerde inşallah görür ve yaşarız” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ