MENÜ

Derbi Galatasaray'ın: 72-62

Ergin Ataman'lı Galatasaray, sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda kaybettiği Obradovic'li Fenerbahçe'ye bu kez geçit vermedi. Sarı-Kırmızılılar, Beko Ligi'ndeki ilk buluşmada ezeli rakibini 72-62 yıktı.

Derbi Galatasaray'ın: 72-62

Beko Basketbol Ligi’nde beklenen derbide zafer Galatasaray Liv Hospital’ın oldu. Kaptan Ender’in müthiş performansıyla Sarı-Kırmızılılar, Obradovic önderliğindeki Fenerbahçe’yi 72-62 mağlup edip, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın rövanşını da almış oldu. Hücumda organize olamayan Fenerbahçe Ülker, eline geçen sayı fırsatlarından da boş dönünce maçın başında Galatasaray farka gitti: 19-6. Sarı-Kırmızılılar topu pota altına indiremese de dış şutlarda özellikle de üçlüklerle (8/5) ilk çeyreği 23-12 önde geçti. 2.çeyrekte Fenerbahçe McCalebb ve Bjelica’nın bulduğu sayılarla, farkı 2 sayıya kadar çekti: 29-27. Ancak kariyerinin belki de en iyi derbi maçını çıkardan Ender’in üstün performansı 22.dakikadan sonra kendini gösterdi. Kaptan sayılarıyla takımının devreyi de 35-21 üstün kapatmasını sağladı. Bu bölümde Furkan skor yönünden değil de ribaunt yönünden takımına büyük katkı sağladı. Fenerbahçe’nin pota altında Zoric bazen basit bazen de şanssız sayıları kaçırdı. Hırvat pivot ribauntlarda da
etkili olamadı.

Ender muhteşemdi

Ender’in müthiş performansı ikinci yarıda da devam etti. Kaptan, 4 dakika içinde 8 sayı (2 üçlük, 1 ikilik) buldu, Fenerbahçe’nin sadece Kleiza ile basket faulden skor ürettiği bu dakikalarda Galatasaray skoru 53-39’a taşıdı. Tabii Arroyo’nun da katkısı gözardı edilmemeli. İki oyun kurucu adeta birbirini besledi. Arroyo’nun sayısında Ender, Ender’in sayısında ise Arroyo asist yaptı. Sarı-Lacivertliler pota altında yokları oynarken, üçlüklerde de 20’de 4 oynayınca, son bölüme 53-40 geride girdi.

Zoric yokları oynadı

Obradovic pota altında Zoric’e güvenmişti ancak maç boyunca hiçbir verim alamadığı Hırvat pivoata 4.çeyreğe kadar dayanabildi. Son 10 dakikada Zoric’i kenara alan ve dış şutları olan tüm oyuncularını sahaya süren Obradovic pivot bölgesinde Kleiza’yı çekti. Bonsu ve Cenk’le skor üreten Galatasaray farkın 10 sayının altına düşmesine izin vermedi: 59-47. 38’de Bogdanovic’in iki üçlüğü skoru 63-54’e taşıdı. Ancak Ender geçit vermedi. Furkan’ın da katkısıyla Galatasara galibiyet almayı başardı.

Hatice Yücel

Haberin Devamı

GALATASARAY LIV HOSPITAL'IN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

FENERBAHÇE ÜLKER'İN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ