MENÜ

Derbi Canavarı Falcao!

Galatasaraylı taraftarların ondan çok şey beklediği 34 yaşındaki yıldız santrafor Radamel Falcao ritim bulmaya başladı. Galatasaray’a transferi, kazandığı ücret ve yaşadığı sakatlıklarla bir türlü gündemden düşmeyen dünyaca ünlü yıldız forvet Fenerbahçe’ye gol atma başarısı göstererek derbide kritik rol oynadı. Bu sezon Galatasaray ile 11 Süper Lig maçına çıkan ve 6 gol atan yıldız golcü her 114 dakikaya bir gol atmaa başarısı gösterdi. Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’ye karşı oynanan maçta fileleri havalandıramayarak taraftarları üzen yıldız golcü ikinci maçta golünü atarak kendini affettirdi. Falcao’nun önceden oynadığı takımlardaki derbi maç performanslarını ise sizlere hatırlatmak istedik.

Kariyerinde toplam 477 maça çıkan Kolombiyalı yıldız golcü bu maçlarda 277 gol ve 51 asistlik muhteşem bir performansa imza atmıştır. Kariyerindeki ilk önemli derbiye River Plate formasıyla Super Clasico’da Boca Juniors’a karşı çıkan futbolcu ilk derbisinde 21 yaşındayken 1 gol atma başarısı göstermiştir. Dünyanın en önemli derbilerinden biri olarak gösterilen Superr Clasico’da 21 yaşında gol atarak da tarihe geçmiştir.

Haberin Devamı

İlk büyük transferi!

Ardından Porto formasıyla Portekiz Ligi’ni sallayan yıldız futbolcu Porto’nun en büyük rakibi Benfica karşısında çıktığı 5 maçta 3 gol atarak önemli bir istatistik yakalmıştır. Porto’da gösterdiği muhteşem performansın ardından ise ilk büyük transferini İspanya Ligi takımlarından Atletico Madrid’e giderek yapmıştır.

Atletico Madrid’e transfer olarak büyük sükse yapan yıldız futbolcu bu takımla beraber bir çok önemli başarı yakalamıştır. Atletico’da oynadığı dönemde Madrid derbisinin heyecanını yaşayan Falcao, 4 maçta 2 gol atmıştır. Barcelona karşısında ise 3 maçta 3 gol atan futbolcu Madrid kulübünde efsane olmuştur.

6 maçta 3 gol

2016-2017 sezonunda Fransa Ligi’nin başarılı takımlarından Monaco’ya transfer olan El Tigre, bu takımın en önemli derbisi ve rakibi olarak kabul edilen Nice’e karşı Cote d’Azur derbisinde 6 maça çıkan Falcao, bu maçlarda 3 gol atıp 2 de sarı kart görmüştür.

Haberin Devamı

Forma giydiği her takımda derbilere damgasını vuran Falcao Türkiye Ligi’nde Galatasaray formasıyla ilk derbi golünü ise Fenerbahçe2ye karşı atmıştır. 2 Fenerbahçe derbisi yaşayan Falcao 1 gol atarak Galatasaraylı taraftarların gözünde “Gerçek Galatasaraylı” olmuştur.

NİHAT UZEL

YORUM YAZ