MENÜ

Depremzedelere büyük destek! 25 milyon euroya yaklaştı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem 10 ilde etkisini göstermiş ve binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Depremzedeler için tüm dünya seferber olurken Hollanda'lı Giro 555 şirketinin yardım organizasyonunda yaklaşık 25 milyon euro toplandı.

Depremzedelere büyük destek! 25 milyon euroya yaklaştı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki depremle sarsılan ülkemizde binlerce insanımız hayatını kaybetmiş ve depremden etkilenmişti. Yaşanan asrın felaketinin ardından dünya ülkeleri de harekete geçmiş ve deprem bölgesine yardım etmek için harekete geçmişti.

Haberin Devamı

Bünyesinde Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup, Doğan Erdoğan ve tunahan Taşçı gibi Türk futbolcuları bulunan Fortuna Sittard'ın başlattığı ve Giro55 şirketinin yardım organizasyonu yürüttüğü kampanyada depremzedeler için şu ana kadar 24.7 milyon euro bağış toplandı.

Depremzedelere büyük destek 25 milyon euroya yaklaştı

Hollanda Ligi'nde geçen hafta oynanan tüm karşılaşmalarda depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunulmuştu. Ayrıca Ajax hariç bütün takım kaptanları maçlara Türkiye ve Suriye bayraklı özel pazubantlarla çıkmıştı.

Depremzedelere büyük destek 25 milyon euroya yaklaştı


Burak Yılmaz: Bizim için seferber oldular

Fortuna Sittard forması giyen Burak Yılmaz, Türkiye'de yaşanan depremden dolayı Hollanda halkının seferber olduğunu açıkladı.

"Allah, Hollanda'nın hepsinden razı olsun"

Haberin Devamı

Sosyal medyada bir yayına katılan Burak Yılmaz, "Allah, Hollanda'nın hepsinden razı olsun, bizim için seferber oldular. 17-18 milyonluk ülke, bizim her platformda önümüzdeler. Sanayi, tarım, futbol... Bazı şeylerde şapkamızı önümüze koyup düşünelim.

Ben, Ahbap'a bir bağış yaptım. Bir tır ayarladık. 7 kişilik bir aileyi Antalya'ya götürdük. Ben yaptığım yardımı story'e mi koyayım? Bana bir küfürler... Bu kadar mı kötüsünüz? Biz bu kadar kötü değildik. Ben şov yapmam." dedi.

Depremzedelere büyük destek 25 milyon euroya yaklaştı

Oğuzhan golünü attı dua istedi

Fortuna Sittard forması giyen Oğuzhan Özyakup takımının Emmen'i 1-0 yendiği maçtaki tek golü attı. Tecrübeli futbolcu golünden sonra Türkiye'ye mesajı gönderdi. Oğuzhan Özyakup attığı gol sonrasında yaşanan depremler nedeniyle zor günler geçiren ülkemize mesaj gönderdi. Tecrübeli futbolcu, 'Pray for Turkey' (Türkiye için dua et) yazılı tişörtü kameralara göstererek farkındalık oluşturdu.

Depremzedelere büyük destek 25 milyon euroya yaklaştı

YORUM YAZ