MENÜ

Cristiano Ronaldo'dan depremzedeler için bir uçak dolusu yardım

Al Nassr'da forma giyen Portekizli efsane isim Cristiano Ronaldo, Türkiye'de meydana gelen ve 10 il ile birlikte Suriye'yi de etkileyen depremden zarar gören depremzedelerin yardımına koştu.

Cristiano Ronaldo'dan depremzedeler için bir uçak dolusu yardım

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından spor dünyası da Türkiye'ye destek olmak için seferber oldu.

Haberin Devamı

Dünya sporundan bir çok isim depremzedeler için yardımlarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu da 'Omuz Omuza' isimli bir kampanya düzenledi.

Bu kampanyaya futbol dünyasından yerli ve yabancı birçok isim katıldı.

MBAPPE CANLI BAĞLANTIYLA KATILDI

Daha önce milli futbolcumuz Merih Demiral'a imzalı formasını açık artırmaya sunması kaydıyla gönderen Mbappe, bu kez de canlı yayında duygusal açıklamalar yaptı. Fransız süperstar, "Daha kalpten konuşmak için Fransızca konuşuyorum.

Cristiano Ronaldodan depremzedeler için bir uçak dolusu yardım

Büyük bir trajedi yaşandı. Hayal gücümüzü bile aşan bir durumdu. Dünya futbol camiası bir araya toplanacak ve görevi olan desteği verecekler. Gurur duyuyorum burada olduğum için. İlk olarak futboldan bahsetmeden evvel çocukların hayalleri çok önemlidir. Dualarımda yerleri var. Elimde olan tüm imkanları onlar için kullanacağım. Türkiye için her şey çok daha iyi olacak diye düşünüyorum. Elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

RONALDO'DAN DEV DESTEK

2022 Dünya Kupası'nın ardından sürpriz bir şekilde Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a imza atan Cristiano Ronaldo da Türkiye'ye destekte bulundu.

İngiliz Daily Mail'de yer alan habere göre, Portekizli süperstar depremzedeler için bir uçak dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Cristiano Ronaldodan depremzedeler için bir uçak dolusu yardım

UÇAKTA NELER VAR?

Cristiano Ronaldo'nun Türkiye ve Suriye için gönderdiği yardım uçağında, çadırlar, gıda paketleri, yastıklar, battaniler, yataklar, bebek maması, süt ve tıbbi malzemeler bulunuyor.

RONALDO İÇİN İLK DEĞİL

Yaptığı sosyal yardımlarla bilinen Ronaldo daha önce de beyin ameliyatı olması gereken bir çocuk için 83 bin Dolar yardımda bulunmuştu.

Portekiz'de bir kanserle mücadele merkezi için de 165 bin Dolar vermişti.

Save the Children, Unicef ve World Vision'ın elçilik görevlerini üstlenen efsane oyuncu Portekiz'deki tüm hastaneler için toplamda 1 milyon Sterlin bağışladı.

YORUM YAZ