MENÜ

Arzu Karabulut depremde yaşadıklarını anlattı: Üç kişinin hayatınızı kurtarmaya çalıştığını hayal edin

Gaziantep şehrinin kadın futbol takımı ALG Spor'un yıldız oyuncusu Arzu Karabulut ve Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör, depremde yaşadıklarını İngiliz basınına anlattı.

Arzu Karabulut depremde yaşadıklarını anlattı: Üç kişinin hayatınızı kurtarmaya çalıştığını hayal edin

6 Şubat günü Türkiye'de yaşanan depremler büyük bir yıkıma neden olmuştu. Yaşanan bu depremlerden spor camiası da çok yakından etkilenmişti.

Haberin Devamı

Gaziantep şehrinin kadın futbol takımı ALG Spor'un yıldız oyuncusu Arzu Karabulut, yaşadıklarını İngtiliz Daily Mail'e anlattı.

ALG Spor depreme, Hakkari'de oynanan karşılaşmanın ardından Gaziantep'e dönerken otobüste yakalandı. Diyarbakır'a vardıklarında 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

'ŞOFÖR OTOBÜSÜ KONTROL EDEMEDİ'

Arzua Karabulut, o anları şöyle anlattı; "Saat 04:17'ydi. Otoyoldaydık. İlk başta deprem olduğunu anlamadım. Kaygan bir zeminde gittiğimizi sandım. Sonra deprem olduğunu anladım. Yaklaşık 15-20 saniye sürdü.

Arzu Karabulut depremde yaşadıklarını anlattı: Üç kişinin hayatınızı kurtarmaya çalıştığını hayal edin

O esnada şoför otobüsü kontrol edemedi. Antrenörler direksiyonu sabit tutmaya ve sürücüye yardım etmeye çalışıyordu. Hayatlarınızı kurtarmaya çalışan üç kişi düşünün.

Haberin Devamı

'İLK İKİ GÜN ÇOK KORKUNÇTU'

Arzu Karabulut, Gaziantep'e vardıklarından sonra yaşananları da şöyle anlattı; "Artçı sarsıntılar nedeniyle herkes dışarıdaydı, sürekli deprem oluyordu.

İlk iki gün çok korkunçtu. Evlerimize gidemez, yemek yiyemez, uyuyamaz hale geldik. Biz de yardım bekliyorduk. Milli Takım Teknik Direktörümüz Necla Güngör bizimle temasa geçti ve psikolojik olarak bize yardımcı oldu. Güçlü kalmamız gerektiğini söyledi.

7 MİLYON EURO İDDİASI

İstanbul'a uçuş olmadığı için takımın aynı otobüsle başkente gitmesine karar verildi. Rota tehlikeliydi. Gaziantep'in dışında birçok yol çökmüştü ve artçılar devam ediyordu.'

İKİNCİ DEPREME YOLDA YAKALANDILAR

Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör de yaşananlar hakkında Daily Mail'e şunları söyledi; "Depremler devam ederken onları şehir dışına çıkarmak, yolda depreme yakalanmak, kapalı yollar nedeniyle sürekli rota değiştirmek hayatımda yaşadığım en sıkıntılı saatlerdi.

Arzu Karabulut depremde yaşadıklarını anlattı: Üç kişinin hayatınızı kurtarmaya çalıştığını hayal edin

Yolculuk boyunca konumlarını takip ettik ve oyuncular aileleri ve kulüp yöneticileriyle sürekli iletişim halinde olduk. Gaziantep'ten çıkmaları bile beş saatten fazla sürdü. Gaziantep ile Nur Dağı arasında ikinci depremi yaşadılar.

Oyuncularım evlerine gelene kadar onlarla iletişim halinde olmak ve yanlarında olduğumuzu hissettirmek hayatımdaki ender anlardan biriydi. Bazı oyuncular yolda Ankara'daki ailelerinin yanına götürülürken, yakınlarda ailesi olmayanlar ise A Milli Takım'ın İstanbul'daki Riva Tesisleri'ne götürüldü."

Haberin Devamı

'PSİKOLOJİM BOZULDU'

Almanya doğumlu olan ve ailesi orada yaşayan Arzu Karabulut, İstanbul'a geldikten sonra uçakla Türkiye'den ayrıldı.

Arzu Karabulut, Almanya'ya vardıktan sonrası için şunları söyledi; "Gaziantep'te kalan insanları unutamadığım için Almanya'ya geldiğimde psikolojim bozuldu. Gördüklerimi, anları hafızamdan silemiyorum. Umarım bir daha ülkemde böyle bir deprem olmaz."

YORUM YAZ