MENÜ

Deplasman yasağı kalktı!

Kulüpler Birliği, geçtiğimiz sezonlarda uygulanan deplasman yasağının kalktığını açıkladı!

Deplasman yasağı kalktı!

Kulüpler Birliği, geçtiğimiz sezonlarda uygulanan deplasman yasağının kalktığını açıkladı. Böylece artık derbi karşılaşmalarda deplasman takımın tarafları da yer alacak. Uygulama bu futbol sezonundan itibaren geçerli olacak.

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Göksel Gümüşdağ, "15 Temmuz sonrasında oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik" dedi.

İşte 2016-2017 sezonu derbi tarihleri

Göksel Gümüşdağ sözlerine "15 Temmuz sonrasında oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik. Dolayısıyla bundan sonraki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor deplasmanlarında artık tribünde taraftarların yan yana maç seyretmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu birliğin ve beraberliğin 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden sonra çok daha önem arz ettiğine ve ihtiyaç olduğuna inanıyoruz" diye decam etti.

Bu arada Beşiktaş, deplasman yasağının kalkması üzerine resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı:

Ülkemizin tek yürek olduğu ve birlik mesajlarının daha da önem kazandığı bir dönemden geçerken, Beşiktaş JK olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde, deklarasyon yayınlayarak öncülüğünü yaptığımız ‘deplasman yasağının kalkması’ çağrımızın karşılık bulmasının sevinç ve gururunu yaşıyoruz.

Renklerin kardeşliğinin statlara da yansıyacağına ve hep birlikte eskiden olduğu gibi omuz omuza maçlar seyredeceğimize yürekten inanıyoruz.

Tüm ezeli rakip ve ebedi dostlarımızı Vodafone Arena’da ağırlamaktan onur duyacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Saygılarımızla,

Beşiktaş JK

Fikret Orman: Hayırlı olsun

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, deplasman yasağının kaldırılma kararından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Kulüpler Birliği Vakfı'nın deplasman yasağını kaldırma kararını değerlendiren Orman, "Deplasman yasağının kalkması yönünde ilk deklarasyonu biz yayınlamıştık. Kulüpler arasındaki birlik, çağ dışı kalmış bir uygulamanın ortadan kalkmasında olumlu etki yaptı. Bu yönde bir karar alınmasından dolayı mutluyum. Hayırlı olsun" diye konuştu.






Fenerbahçe'ye dev forma sponsoru!

Haberin Devamı
YORUM YAZ