MENÜ

Denizli-Fethiye etabı Rabottini'nin

47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 218,6 kilometrelik Denizli-Fethiye etabını Fornese Vini takımından İtalyan sporcu Matteu Rabottini kazandı.

Denizli-Fethiye etabı Rabottini'nin

Denizli’den başlayan turun 5. etabında 151 sporcu mücadele etti. Dünkü yağışlı havaya karşılık güzel bir havada ve sorunsuz bir parkurda yapılan yarışta çekişmeli anlar yaşandı. Fornese Vini takımından Matteu Rabottini, öndeki gruptan koparak, son 500 metrede yaptığı atakla hızla finişe doğru yaklaştı. Yarış sonunda Team TYPE 1 takımının Rus sporcusu Alexander Efimkin atağa kalktıysa da Rabottini, yarışı 5.51.25’lik süreyle birinci sırada tamamladı. Alexander Efimkin aynı süre ve tekerlek farkıyla ikinci olurken, üçüncülüğü Lampre takımından Enrico Magazzini elde etti.

Etabın eski milli bisikletçi Rıfat Çalışkan anısına koşulan tırmanma primini de Rus sporcu Alexander Efimkin kazandı. Efimkin’in ödülünü Çalışkan’ın eşi Türkün Çalışkan ve kızı Özge Çalışkan verdi.

Sprint primini ise Zeits Andrey kazandı. Genel klasman birinciliğine Amerikalı sporcu Tomas Peterson yükselirken, dünkü etabın galibi Alessandro Petacchi, sprint pirimi genel klasmanı birincisi oldu.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Muğla Valisi Fatih Şahin, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu verdi. Tur, yarın koşulacak 184 kilometrelik Fethiye-Finike etabı ile devam edecek.

Fazıl TUNÇ - Fethiye / AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ