MENÜ

Deniz Çoban Fenerbahçe - Antalyaspor maçının pozisyonlarını yorumladı

Fanatik Gazetesi yazarı Deniz Çoban, Süper Lig'in yayıncı kuruluşunda Fenerbahçe - Antalyaspor maçının önemli ve tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi. Çoban ilk yarıda Antalyaspor'un golünden önce topun taca çıkıp çıkmadığının kamera açısından görülemeyeceğini ve VAR'ın da bu pozisyona karışamayacağını söyledi. Deniz Çoban ayrıca, Novak'ın Amilton'a ve Altay'ın da Veysel'e yaptığı hareketlerin penaltı olduğunu, VAR'ın bu pozisyonlarda devreye girmesi gerektiğini belirtti. Uzatmalardaki Pelkas pozisyonuyla ilgili iki oyuncunun da aynı anda birbirlerine müdahale ettiklerini belirten Çoban, "Pelkas mı faul yapıyor, Antalyalı oyuncu mu? Bu kadar yoruma açık bir pozisyonda VAR devreye girmemeliydi." yorumunu yaptı.

Deniz Çoban Fenerbahçe - Antalyaspor maçının pozisyonlarını yorumladı

Deniz Çoban'ın Beinsports'taki değerlendirmeleri şu şekilde:

Haberin Devamı

Golden önce top taca çıktı mı?

Antalyaspor'un golünden önce top taca çıktı mı? Çıktıysa VAR neden karışmadı? Golden önce ihlal yaparak mı top kazanılmış ona bakar video hakem... 1 metre dışarıdan çıksa bile karışamaz. Bu pozisyon zor. Günahıyla sevabıyla yan hakeme ait bu pozisyon... Kamera açılarından görmemiz mümkün değil...

Fredy'nin Tisserand'a müdahalesi de sarı kart... Daha fazlası olmaz. Kırmızı olması için yaralayıcı ve gaddarca olması lazım ama öyle değil...

"Novak'ın Amilton'a müdahalesi penaltı olmalıydı"

Novak'ın Amilton'a müdahalesinde topla oynama şansını kaybettiğini görüyoruz. Direkt alt baldırına topla oynama şansı varken müdahale ediyor. Bunun net bir penaltı olduğunu düşünüyorum. VAR da devreye girmeliydi. Ama hakemler arasındaki konuşmaları bilmiyoruz. Ümit Öztürk "Ben gördüm, müdahale yeterli değil" derse, konu kapanır.

Haberin Devamı

"Altay'ın Veysel'e hareketi penaltı"

Altay, Veysel'in yükselmesini etkileyecek şekilde formasından çekiyor. Sadece çekme de yok. Yüzüne de müdahale ediyor. Net bir penaltı. Ümit Öztürk de çok iyi bir yerden bakıyor ama dediğim gibi VAR ile arasındaki diyaloğu bilmiyoruz. Top diğer tarafa gidince sonraki müdahaleleri gözünden kaçırmış olabilir.

"Fredy'nin atılması gerekirdi"

Fredy'nin Mesut Özil'e hamlesi ikinci sarı kart olması gerekirdi. Topa temas etmiyor. Ayağını kurtarabilecekken, bunu yapmıyor. Bence kesinlikle ikinci sarıdan kırmızı olması gerekirdi.

"Pelkas poziyonunda el yok. Hakem yanlış anlattı ama VAR karışmamalıydı"

Pelkas'ın yerde kaldığı pozisyonda, Ümit Öztürk el işareti yapıyor ama orada ayakları anlatmak istiyor. El yok. Ümit hoca yanlış anlatmış. Diz ve ayaklar aynı anda çarpışıyor. Hem savunma hem hücum oyuncusu aynı anda birbirlerine müdahale ediyorlar.

Burada kural, "Daha ciddi olan ihlalin aleyhine verilmesi gerekir" diyor. Burada yorum yapılması gerekir. Ayağa basma mı, dizlerdeki müdahale mi? Hangisi önce geliyor? Böyle tartışmalı bir pozisyonda VAR'ın müdahale etmemesi gerekirdi. Pelkas mı faul yapıyor, Antalyalı oyuncu mu? Bu kadar yoruma açık bir pozisyonda VAR devreye girmemeliydi.

Haberin Devamı

Deniz Çoban Fenerbahçe - Antalyaspor maçının pozisyonlarını yorumladı

YORUM YAZ