MENÜ

Demirören'den yabancı müjdesi!

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin tanıtımında konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “Yabancı oyuncu kararı değişecekse 18 takımın birden imza vermesi gerekir. Biri eksik olursa hedefe ulaşılmaz” açıklamasını yaptı.

Demirören'den yabancı müjdesi!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Futbol Federasyonu heyeti, inşaatı devam eden Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ni medyaya tanıttı. Bu olağanüstü tesisin Türk futbolunun ilerlemesine ışık tutacağını dile getiren başkan Demirören, “Tesislerimiz Temmuz ayında bitecek. Dolayısıyla futbolun tüm birimlerini Riva’dan idare etmiş olacağız” diye konuştu. Tesisleşmenin yanı sıra TFF’nin icraatlarını da değerlendiren Demirören şunları söyledi: “Yabancı futbolcu konusundaki kararı 3 yıllık aldık, yeni sezonda bu durum aynen devam edecektir. Ancak değiştirilmesi isteniyorsa 18 Süper Lig kulübünün imza vermesi gerekmektedir. Bir eksik bile olsa Tahkim yolu açılır ve istenilen hedefe varılmaz.”

İmparator’dan tam not

Tanıtımda başkan Demirören’le birlikte hazır bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de, “Ben tek başıma bir şey yapmadım. Bu sefer de hep birlikte taşın altına elimizi sokacağız” dedi. Tesislerden övgüyle bahseden Terim, “Riva’da aynı anda 5 milli takımın çalışacağı bir ortam oluşturmak üzereyiz. Kalecilerin çalışacağı saha ayrı olacak, diğer oyuncuların çalışacağı saha ayrı. Suni çim ve normal çimin karışımı bir zemin üzerinde etüt çalışmaları yapılıyor. Başta Riva olmak üzere diğer sahalara da bu sistemi yayabiliriz. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını burada yapabileceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ