MENÜ

'Daum'un yerinde gözüm yok'

Kötü sonuçların ardından takımın başına geçeceği ileri sürülen sportif direktör Aykut Kocaman, böyle bir şeyin sözkonusu olmadığını açıkladı.

'Daum'un yerinde gözüm yok'

Son 7 maçından da galibiyet çıkaramayan Fenerbahçe’de, teknik direktör Daum’un yanı sıra, müdahalede bulunmadığı gerekçesiyle eleştirilen, Antalyaspor mücadelesinin kaybedilmesi durumunda onun görevine getirileceği iddia edilen Aykut Kocaman, dün basının karşısına çıkarak içini döktü. Daum ile ilişkilerinin ilk gün nasılsa, bugün de aynı olduğunu ifade eden Kocaman, “Ortak noktamız Fenerbahçe ve futbol. Ama iş alanlarımız farklı. Benim öncelikli iş alanım transferlerdi. Ondan sonra maçlarımızla ilgili operasyonlar. Teknik direktör de kendi alanında çalışıyor. Geldiğim ilk gün, sıkıntılar yaşandığında böyle bir sorun çıkacağı belliydi. Çünkü bir anlamda alan daraldı. Takımın kötü sonuçlar alması, olayı teknik direktör-sportif direktör çatışmasına dönüştürdü. Sahaya inmek gibi bir düşüncem asla yok. Bu, bana da ayıp, teknik direktöre de. Şampiyonluk çok değerli ama bunu elde ederken, değerlerimizden vazgeçemeyiz. Asla Daum’un yerine gelmek gibi bir düşüncem yok. Bu, hem kendimi hem Fenerbahçe Kulübü’nü inkar etmek olur.

‘Sezon sonu değerlendiririm’
Ancak sezon sonunda hem kendi pozisyonum hem de genel durumla ilgili bir değerlendirme yapma hakkına sahibim. Yaşadıklarımdan sonra elbette kolay bir görev değil benimki. Getirileri çok fazla olduğu gibi insanların ruhundan da çok şey götürebiliyor. Daum’la sık sık bir araya geliyoruz. Bu, kişisel olarak benim sevgim ya da teknik direktörün bana olan sevgisinin dışında, tamamen mesleki birşey. Takımın sorunlarıyla ilgili bana ihtiyaç duyulduğunda görüş alışverişini hep yaptım, yapmaya da devam edeceğim.

Can Gebetaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ