MENÜ

Daum: Onu seversen kazanırsın!

Christoph Daum, Podolski'den en iyi verimi almanın şifresini FANATİK'e açıkladı. Alman teknik adam, “Arsenal ile İnter, Lukas Podolski'ye sıcak davranmadı. Eğer Galatasaray, taraftaryla camiasıyla onu çok sever, bağrına basar ve yardımcı olursa, burada çok başarılı olacaktır” yorumunu yaptı.

Daum: Onu seversen kazanırsın!

Galatasaray’ın yeni yıldızı Lukas Podolski’yi, hem Türkiye’yi hem de onu yakından tanıyan vatandaşı Christoph Daum’a sorduk.

Ülkemizde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor’u çalıştıran Daum, “Galatasaray’ın çok iyi bir oyuncuyu renklerine kattığına inanıyorum. Faydalı olacaktır. Podolski özellikle takım arkadaşlarına geniş alanlar yaratan bir futbolcu. Onun yeteneğini anlatmaya gerek yok. Alman Milli Takımı’nın kilit isimlerinden biri. Tecrübeli, güçlü, özellikle de son vuruşları mükemmel bir oyuncu. Arsenal ile İnter’de isteneni verememesinin tek sebebi var. Her iki camia da Podolski’ye sıcak davranmadı. Taraftarlar onu kabullenmedi. Galatasaray taraftarı ve camiası onu kabullenip çok severse, bağrına basarsa, yardımcı olursa, O da Galatasaray’da çok başarılı bir dönem geçirir. Herkesin sevdiği oyuncu haline gelir” diye konuştu.

Fenerbahçe’yi de unutmadı

Eski takımı Fenerbahçe’nin, Nani ve Robin van Persie gibi yıldız isimleri kadrosuna katmasıyla ilgili olarak da tecrübeli futbol adamı, “İsimler tabii ki harika. Hepsi önemli yetenekler. Ama bunların takım halinde işlemesi lazım. Yani bu oyuncuların güçlü bir takım oluşturabilmeasi halinde, Fenerbahçe çok başarılı olur. Bu yüzden uyum çok önemlidir. Yıldızların bir an evvel kaynaşmaları gerekir. Bu arada yeni teknik direktör Vitor Pereria’yı tanımıyorum. Fenerbahçe’ye faydalı olup olmayacağı konusunda fikir beyan edemem” ifadelerini kullandı.

‘Marka değeri artacaktır’

Süper Lig’le ilgili de değerlendirmelerde bulunan deneyimli çalıştırıcı, “Türkiye’ye büyük isimlerin gelmesi Türk futbolu için artı bir durum. Ben bu isimlerin Türkiye Süper Ligi’nin marka değerini daha önemli yerlere yükselteceği düşünüyorum. Türk yetkililier bunu iyi değerlendirmeli. Çünkü daha önce Türkiye’deki ligin bazı olumsuzluklar nedeniyle Avrupa’da pek fazla cazibesi yoktu. Şimdi ise bu konuda yükseliş olacaktır” görüşünü paylaştı.

‘Arda as takımda oynar’

Daum, Arda Turan’ın Barcelona’ya transferine de çok sevindiğini söyledi. Alman teknik adam, “Barcelona gibi bir kulüp sokağa para atmaz. Bence Barça, Arda’yı uzun süredir takip ediyordu ve sonunda düğmeye bastılar. Arda kesinlikle as takımda oynayacak kapasitededir. Rakitic Barcelona’da forma giyebiliyorsa, Arda da kolaylıkla bunu başarabilir. Arda’yı konuşurken Enes Ünal’ı da unutmayalım. Enes’in Manchester City’ye gitmesi de büyük bir olaydır. Enes’in adaya transfer olması Avrupa’nın birçok ekibinin Türk genç yetenekleri izlediğinin kanıtıdır” yorumunu yaptı.

Mehmet Demircan



Gervinho Aslan oluyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ