MENÜ

Daniyar İsmayilov rekor kırdı ve altın madalya kazandı

Avrupa Halter Şampiyonası’nda milli sporcu Daniyar İsmayilov, koparmada 160 kilo kaldırarak Avrupa rekoru kırdı ve altın madalya kazandı.

Daniyar İsmayilov rekor kırdı ve altın madalya kazandı

Olimpik milli sporcu Daniyar İsmayilov, Avrupa Halter Şampiyonası’nda koparmada 160 ve toplamda 341 kilo kaldırarak iki altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Akşam seansında podyuma çıkan Daniyar Ismayilov, koparmada 160 kilo ile Büyükler Avrupa rekoru kırarak altın madalya kazandı. Silkmede ise 181 kilo kaldırarak 6’ncı olan İsmayilov toplamda ise 341 kiloya ulaşarak altın madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla milli halterci, Avrupa Halter Şampiyonası'nı bir Avrupa rekoru kırarak, iki altın madalya ile tamamladı.

Daniyar Ismayilov: Olimpiyatlardan da altın madalya ile döneceğiz

Avrupa Halter Şampiyonası’nda koparmada ve toplamda iki altın madalya kazanan milli halterci Daniyar Ismayilov, Avrupa Şampiyonu olduğu ve olimpiyat kotası aldığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Olimpiyatlarda altın madalya hedeflediğini söyleyen İsmayilov,“Küçük bir sakatlık geçirdik. 1-1.5 ay tedavi sürecim oldu. Burada Avrupa Şampiyonu oldum. Çok şükür olimpiyat kotasını da hak ettik. Olimpiyatlarda daha iyi derece olacak. Olimpiyatlardan da altın madalya ile döneceğiz inşallah” diye konuştu.

Haberin Devamı

Milliler, Avrupa Halter Şampiyonası'nda 4'üncü günün sonunda 4 altın, 2 gümüş, 6 bronz olmak üzere toplam 12 madalyaya ulaştı.

Şampiyonanın 5'inci gününde ise iki milli sporcu mücadele edecek. 71 kiloda Berfin Altun, 81 kiloda ise Celil Erdoğdu altın madalya için podyuma çıkacak.

YORUM YAZ