MENÜ

Dakika dakika olaylar

Diyarbakırspor-Bursaspor maçı öncesi şehirde gerilim, günün ilk saatlerinden itibaren dakika dakika tırmandı.

Dakika dakika olaylar

- Maçın oynanacağı Atatürk Stadı’na geniş güvenlik önlemleri altında gelen Bursaspor, sahaya çıktığı andan itibaren ıslıklandı.

- Başlangıç düdüğü öncesi okunan İstiklal Marşı’nı bir grup taraftar ıslıklarken, bir grup da bölücü terör örgütünün marşını söyledi.

- İvankov’un koruduğu kalenin arkasında taraftarlar Bulgar kaleciyi taş yağmuruna tutunca, maç 6 dakika geç başladı.

- Henüz 15. saniyede taç kullanmak için kenara giden Ali Tandoğan, su şişelerinin hedefi oldu ve karşılaşma 2.5 dakika durdu.

- Bu andan itibaren Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, sahaya inip tribünleri yatıştırmaya çalıştı.

- Ancak Sümer’in çabası da yeterli olmadı. Ali Tandoğan korneri kullanacağı sırada tribünler tekrar taş yağmuruna başladı. Güvenlik güçlerinin oluşturduğu kalkan geçici çözüm oldu.

- 11. dakikada su şişeleri yine fırlatılmaya başladı. Bu kez hedef İvan Ergiç’ti... Ancak Ergiç’ten seken bir taş Diyarbakırsporlu Basem Abbas’ı belinden vurdu.

- 17’de ortalık karıştı... Ali Tandoğan yine sağdan korneri kullanmaya gitmişti, ama tribünler izin vermedi. Taşlardan biri yan hakem Kemal Yılmaz’ı ensesine denk geldi. Yılmaz yere yıkılınca, orta hakem Mustafa Kemal Abitoğlu, hiç düşünmeden soyunma odasının yolunu tuttu.



- Hakem dörtlüsünden sonra Bursaspor da soyunma odasına gitti.

- Diyarbakısporlu futbolcu ve yöneticiler, bu dakikadan sonra taraftarların sakin olmaları için anonslar yaptı.

- Önce bir idareci, “Lütfen Diyarbakırspor’u zor durumda bırakmayın” dedi. Ardından futbolculardan Adnan, “Bizi destekleyin, başka bir şey istemiyoruz” çağrısını yaptı.

- Maçın tatil edildiğinden haberi olmayan Diyarbakırsporlu futbolcular, taraftarlara seslenmeye devam ediyordu. Bu kez Tazemeta, “Diyarbakır, Diyarbakır” diye uzun süre tezahüratta bulundu.

- Bursaspor, hakemin kararının ardından stadı terk ederken, Diyarbakırsporlular’ın öfkesi katlandı. Karara tepki gösteren Kırmızı-Yeşilli taraftarlar sahaya indi. Bir grup taraftar da stat dışında Bursaspor kafilesini taşladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ