MENÜ

Daha önceden duymadığınız derbiler, ilk defa duyacaksınız…

Barcelona – Real Madrid, Schalke – Dortmund, Inter – Milan… bu derbileri hepinizin bildiğinizi biliyoruz. Sizlerle şimdi bambaşka derbileri paylaşmak istiyoruz. Muhtemelen bu derbileri hiç duymadınız ya da bazılarını duymuştunuz.. Gelin bu az bilinen derbilere beraber bakalım…

DÜNYADAKİ İLK DERBİ!

Haberin Devamı

Belki de futbol tarihinin en önemli derbisi Uruguay’da oynanan Penarol – Nacional karşılaşmasıdır. İlk kez 15 Temmuz 1900’de karşı karşıya gelen iki takımın arasındaki mücadele 120 yılı aşkın süredir devam ediyor. Penarol takımı işçi sınıfıyla bağ kurmuş bir takımken, Nacional takımı toplumun elit kesmini temsil eder . Bütün ülkenin felç olmasına debep olan bu derbi günlerinde ülkede adeta çıt çıkmaz. Bugüne kadar 484 maça çkan iki takımın mücadelesinde Penarol’ün Nacional’e 186-155’lik üstünlüğü bulunuyor.

İSPANYA'NIN EN BÜYÜK ŞEHİR DERBİSİ...

İspanya’nın Sevilla kendinin iki takımı olan Sevilla ve Betis’İn karşı karşıya geldiği mücadele aslında İspanya’nın en büyük şehir derbisi olarak biliniyor. Sevilla derbisi olarak bilinen derbideki ilk mücadele, 8 Ekim 1915’te oynanmış ve Sevilla 4-3 bu karşılaşmadan galip ayrılmıştır. İki takım toplamda 130 kez karşı karşıya gelmişken Sevilla’nın 61, Real Betis’in ise 38 maçlık galibiyeti bulunuyor.

Haberin Devamı

DÜNYADA CANLI İZLENEN MAÇ REKORU!

Brezilya futbolunun en önemli derbisi olarak Flamengo ve Flumiense derbisi ya da diğer adıyla Fla-Flu derbisinden bahsedebiliriz. İki takım arasındaki ilk maç 7 Temmuz 1912’de oynanmıştır. 1963 yılında oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşmayı ise tam 194.063 kişi stadyumdan canlı olarak seyretmiştir. Bu sayı ise halen dünya rekorudur. iki takım arasında toplam 424 mücadele yaşanmış, bu maçlarda ise Flamengo’nun Flumiense’ye 154-132’lik üstünlüğü bulunmaktadır.

Mısır’ın başkenti Kahire’nin iki köklü kulübü olan Al Ahly ile El Zamalek arasındaki derbi, Afrika’Nın en büyük derbisi olarak bilinmektedir. Kahire derbisi olarak bilinen bu derbilerde, Al Ahly’nin Zamalek’e karşı 69-37’lık üstünlüğü bulunmaktadır. İki takım arasındaki ilk karşılaşma ise 9 Şubat 1917’de oynanmış, Al Ahli bu karşılaşmadan 1-0’lık üstünlükle sahadan ayrılmıştır.

SİYASİ DERBİ:

Hollanda Liginin en büyük derbisi olarak kabul edilen mücadele De Klassieker olarak bilinmektedir. Amsterdam kentinin takımı Ajax ve Rotterdam şehrinin takımı Feyenord arasında gerçekleşen mücadele hem iki şehrin rekabetine hem de siyasal nedenlere dayanmaktadır. Amsterdam özgür ruhlu şehirken,Rotterdam ise muhafazakar bir şehirdir. Aralarında geçen 195 mücadelede Ajax’ın 88, Feyenord’unsa 59 galibiyeti bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Güney Galler derbisi olarak bilinen Cardiff City ve Swansea City’nin karşılaştığı bu lokal mücadele aslında Premier Lig’in de en önemli derbisidir. İki takım arasındaki ilk mücadele 1912 yılında oynanmıştır. Toplam 109 kez karşı karşıya gelen iki takımın arasındaki mücadelede Cardiff City’nin 44, Swansea’nin ise 36 galibiyeti bulunmaktadır. Bu derbi aslında Premier Lig’İn en sert rekabeti olarak bilinir.

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ