MENÜ

CSKA Moskova - Khimki maçının sonunda tartışmalı pozisyon

Turkish Airlines EuroLeague'de CSKA Moskova'nın deplasmanda Khimki Moskova'yı 89-88 mağlup ederek adını Final Four'a yazdırdığı maçın sonunda yaşanan bir pozisyon Khimki tarafında büyük itirazlara neden oldu.

CSKA Moskova - Khimki maçının sonunda tartışmalı pozisyon

Turkish Airlines EuroLeague'de normal sezonun lideri CSKA Moskova, Play-Off serisinin dördüncü maçında Khimki Moskova'yı 89-88 mağlup etti ve seriyi de 3-1 kazanarak adını Final Four'a yazdırdı.

Büyük çekişmeye sahne olan maçın son 20 saniyesine girilirken 88-87'lik skorla üstün taraf Khimki Moskova'ydı. Fakat CSKA Moskova, 5 saniye kala Cory Higgins ile basketi buldu ve 88-89'luk üstünlüğü yakaladı. Bu anın sonrasında Khimki Moskova, topu hemen pota altından oyuna sokmaya çalıştı ve Charles Jenkins ile bomboş turnike şansını yakaladı. Khimki, Jenkins ile isabeti bulsa da hakemler oyunu durdurmuşlardı.

Maç sonunda pozisyonla ilgili açıklama yapan Khimki Moskova'nın başantrenörü Georgios Bartzokas, 20 saniye kala Anthony Gill'in ikinci serbest atışı sokması durumunda savunma için Honeycutt'ı oyuna almak istediğini ama atışın kaçması nedeniyle bu karardan vazgeçtiğini aktardı. Fakat sonrasında CSKA Moskova'nın isabetinin ardından hakemlerin değişiklik için oyunu durdurduğunu belirtti.

Pozisyon sonrası oyuncu değiştirme şansları olmadığını aktaran Bartzokas, "Sonuçta değişiklik yapamıyorduk. Değişiklik yapamazken neden değişiklik yapmamızı istediler anlamıyorum. Çok garip ve nadir görülen bir şeydi." dedi.

CSKA Moskova - Khimki maçının sonunda tartışmalı pozisyon



Bartzokas'ın anlattığı durum sonrası olayların EuroLeague tarafından yeniden incelenmesi bekleniyor.

Khimki maç sonunda ortaya çıkan sonuca itiraz ederken skor kağıdını da imzalamadı.

Khimki Moskova'nın istediği değişikliği iptal edip etmediği ve masa tarafından bir hata yapılıp yapılmadığı gerçekleştirilecek incelemelerden sonra karara bağlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ