MENÜ

"Cris'in yaşı avantaj olur"

Başkan Aysal, “Çilek dediler, 35 yaşında adam getirdiler” eleştirisine yanıt verdi: "Cris'in yaşı avantaj olur".

"Cris'in yaşı avantaj olur"

“Biz savunmaya 22-24 yaşında pırıl pırıl başka oyuncular da bulduk. Ama hocamız oranın tecrübeli bir oyuncu tarafından yönetilmesini istiyor. Yani yaşı bizim için dezavantaj değil, avantaj”

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Ujfalusi’nin sakatlığı nedeniyle başlayan transfer çalışmalarının neden Cris tercihiyle sonuçlandırıldığını açıkladı. “Çilek gelecek dediler, 35 yaşında adam getirdiler” yönündeki eleştirileri anlamakta güçlük çektiğini belirten Aysal, Bugün’de yer alan söyleşisinde şu ifadeleri kullandı: “Cris’in bizimle kontratı 1 senelik. O pozisyonda 1 günde bulunabilecek en iyi oyuncu Cris’ti. Başka oyuncular da vardı o pozisyon için baktığımız ama tecrübe önemli. Zaten Galatasaray’ın bugünkü konumuna bakarsanız, stopere tecrübeli bir oyuncunun şart olduğunu görürsünüz. Yani biz savunmaya 22-24 yaşında pırıl pırıl başka oyuncular da bulduk. Ama hocamız oranın tecrübeli bir oyuncu tarafından yönetilmesini istiyor. Yani yaşı bizim için dezavantaj değil, avantaj...”

‘Süse ihtiyacımız yok artık’

Çilek tartışmasına da açıklık getiren Başkan, şöyle devam etti: “Çilek bir süstür. Yani öyle bir süs olsun, takıma biraz daha renk getirsin diye bir oyuncuyu bulup almaya çalıştık ama olmadı. Şu anda süse ihtiyacımız yok. Ama Cris katiyetle çilek olarak alınmadı. İhtiyaçtan aldık. Çilek ise ihtiyaç olmadan alınan oyuncuya verilen isimdir.” Aysal, taraftarların takıma olan ilgisinden de son derece memnun olduklarını belirtti.

3 numarayı o giyecek


Sarı-Kırmızılılar’ın Lyon’dan transferi Cris, Galatasaray’da 3 numaralı formayı giyecek. Daha önce Bülent Korkmaz’la birlikte efsaneleşen bu formayı, altyapıdan yetişen bir başka yetenek Uğur Uçar da sırtına geçirmişti. Galatasaray’da yeni sezon öncesi 1, 2, 3 ve 4 numaralı formalar boştaydı. Hamit Altıntop’un 4 numarayı, Cris’in de 3 numarayı tercih etmesinin ardından sadece 1 ve 2 numara boşta kaldı.

Genoa’ya karşı sahada


Şampiyonlar Ligi serüveni öncesi takıma en kısa sürede adaptasyon sağlaması planlanan Cris Marquez’in yarın Genoa ile deplasmanda oynanacak olan özel maçta forma giymesi bekleniyor. Öncelikle İstanbul’a yerleşme sorununu giderecek olan Brezilyalı savunmacı, Genoa sınavını kaçırsa bile pazartesi günü Kartalspor’la yapılacak hazırlık maçında mutlaka ilk 11’de görev alacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ