MENÜ

Corona Virüsü Tüm Dünyayı Etkisi Altına Alıyor: "Fransa'da Önlemler Yetersiz!"

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü'nün yaşattığı endişe ülkemizde de giderek artıyor. Vaka sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte, Türkiye'de alınan önlemler de artıyor. Fransa'da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 28 yaşındaki Ece Araboğlu, Fanatik Tv'nin yayınına bağlanarak orada olan bitenleri tüm detaylarıyla paylaştı. 15 Mart itibariyle İstanbul'a dönen Ece Araboğlu, Fransa'daki önlemlerin yetersiz olduğunu ve insanların hala rahat bir tavıra sahip olduğunu dile getirdi. Araboğlu, "İtalya'da ilk bu virüs çıktığından itibaren Fransa'da hiçbir önlem alınmadı. İnsanlarda da hiç telaş yoktu ta ki 4-5 gün artmasına kadar. Ölümler artmasına rağmen ne metrolarda ne de insanların ortak sosyal kullanım alanlarında bir önlem alınmadı." yorumunda bulundu.

Corona Virüsü'nün etkisi her ülkede yoğun bir şekilde etkisini arttırırken, Avrupa'da özellikle İspanya, Fransa ve İtalya'da yoğun bir şekilde kendisini hissettiriyor. Fransa'da hayatını sürdüren ve 15 Mart Pazar akşamı Türkiye'ye dönerek 14 günlük karantinaya kendisini alan 28 yaşındaki Ece Araboğlu, Fanatik Tv'nin sorularını yanıtladı. Fransa'da alınan önlemlerin yetersiz olduğunu vurgulayan Araboğlu, "İtalya'da ilk bu virüs çıktığından itibaren Fransa'da hiçbir önlem alınmadı. İnsanlarda da hiç telaş yoktu ta ki 4-5 gün artmasına kadar. Ölümler artmasına rağmen ne metrolarda ne de insanların ortak sosyal kullanım alanlarında bir önlem alınmadı. Yakın zamanda Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarından sonra ülkeyi bir telaş sardı. Dün itibariyle ise tüm ülke karantina altına alınmaya başlandı, ama bir çok vaka olduktan sonra." yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

EVDE HAPİS OLMAK İSTEMİYORUZ DİYE YÜRÜYÜŞ YAPTILAR!

Fransa'daki insanların olayın ciddiyetinin hala farkına varmadığını dile getiren Ece Araboğlu, "Bir kaç gün öncesinde sokaklarda manifesto yapıldı, biz evde hapis olmak istemiyoruz diye Fransızlar ayrı bir yürüyüş yaptı. Onlar asiliği çok seviyorlar. Benim Türkiye'ye dönmemin sebebi de buydu, çünkü insanlar bu konuyu önemsemediği sürece sen ne kadar önemsersen önemse elimizden hiçbir şey gelmez. İnsanların bu umursuzluğu benim sinirimi bozdu açıkçası. Bu yüzden 14 gün Türkiye'de karantina almayı tercih ettim." sözlerini kaydetti.

NİHAT UZEL

YORUM YAZ