MENÜ

Corona virüsten herkes etkilenecek mi?

Koronavirüs'ün yol açtığı Covid-19 hastalığı ateş, öksürük ve nefes alma güçlüğü gibi belirtiler gösteriyor. Peki Corona virüsünden herkes etkilenecek mi? Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, "Corona virüsüne karşı toplumsal bağışıklık oluşur mu?" sorusunu yanıtladı.

Tüm dünyada koronavirüs vakaları her gün artarken, sağlık yetkilileri de insanları ve toplulukları hastalığın yayılmasını sınırlamak için ellerinden geleni yapmaya çağırıyor. Virüs tüm dünyada etkisini göstermeye başlarken, "Corona virüsten herkes etkilenecek mi? sorusunun cevabını merak ediyor.

Haberin Devamı

Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, "Bundan 1 ay sonra herhangi bir ülkede nasıl bir durumda olunacağı belli değil. Çin, çok katı kurallar uyguladı. Sadece içeride kalmakla yetinmedi, orduyla da bunu zorladı. Önlemlerle nereye gidileceğini bilmiyoruz. Herkesin bu virüsü alma ihtimali var. Bağışıklık sistemi iyi olan insanlarda hiç senktom göstermeyebiliyor. İnsanların bazıları Asemptomatik olarak hastalığı geçiriyorlar ve hiç belirti göstermiyorlar. Virüs belirtileri olanların yüzde 80'i ise hafif geçiriyor. Ateşle başlıyor ve kuru öksürükle devam ediyor. Eğer durum ciddileşirse nefes darlığı ve zatürreyle devam ediyor.

Toplumsal bağışıklık oluşur mu?

Haberin Devamı

Virüs arttıkça toplumsal bağışıklık oluşur mu? sorusunu yanıtlayan Dr. Erdinç Sezgin "Toplumun çok büyük bir kısmı bu hastalığı geçirirse toplumsal bağışıklık oluşur. Toplumun yüzde 70'i bu hastalığı geçirirse bu mümkün olur. Şu anda Çin kontrol altına aldı ama 10 binde 1'i bile bu hastalığa yakalanmadı. Çin dahil hiç bir ülkede toplumsal bağışıklık oluşmadı" dedi.

YORUM YAZ