MENÜ

Corona virüse karşı hostesler nasıl önlemler alınıyor? İşte tüm detaylar...

Yeni tip corona virüs (COVID -19) tüm dünyada yaşamı önemli ölçüde etkilerken ülkemizde vaka sayısı 947'ye ulaştı ve 21 kişi hayatını kaybetti. İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir sürede tüm dünyaya yayılan bu virüs çeşitli meslek gruplarını için büyük risk oluşturuyor. Ortadoğu'da kabin memurluğu yapan Mehtap Tokatlıoğlu, uçuşlarda alınan önlemleri, bu sürecin hostesler için nasıl geçtiğini ve insanların içinde bulunduğu psikolojik süreçleri tüm şeffaflığıyla Fanatik TV'ye aktardı.

Dünyada hızla yayılarak etkisini gösteren corona virüs (COVID-19) ile alakalı uçaklarda ve gerçekleşen uçuşlarda ne gibi önlemler alınıyor? Yeni tip corona virüs, yolcuların psikolojisini ve bilinçaltını nasıl etkiliyor? Ortadoğu'da kabin memurluğu yapan Mehtap Tokatlıoğlu, tüm süreci Fanatik TV'ye değerlendirdi.

Haberin Devamı

PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENİYORUZ.

Uçakların virüs tehdidini en fazla taşınan yer olduğunun altını çizen Mehtap Tokatlıoğlu, 'Sürekli olarak kabinin içinde olmak zorundasın. Yolcularla sürekli olarak yakın iletişim içerisindeyiz. Aslına baktığımızda bu virüsü taşıma riski ve diğer insanlara yayma riski en yüksek meslek gruplarından birisi.Bu virüsü almaktan çok başkalarına yaymaktan korkuyorum. Bir uçak tam olarak dolduğunda 200-300'e yakın yolcuyla uçabiliyorsunuz. Saatlerce yolcularla aynı kabinin içerisinde duruyoruz. Psikolojik olarak bizde bu durumdan etkilendik.' sözleriyle süreci anlattı.

YOLCULARIN İSTEKLERİNE KARŞI BAZI ZORLUKLAR YAŞADIM.

Yolcuların bilinçaltına değinen Mehtap Tokatlıoğlu, 'Bazen dış görünüşü Çinli birisine benzeyen yolcularımız oldu ve yanlarına oturması gereken yolcular yerlerini değiştirmek istediler. Ve o uçak tamamen dolu bir uçaksa yolcuyu başka bir yere yerleştirmek sıkıntı olabiliyor. Ya da o yolcuyu tek başına bırakmak bambaşka bir probleme yol açabiliyor. Bir hostes olarak bu tarz zorluklar yaşadığım oldu. Olabildiğince nazik davranarak bunların üstesinden gelmeye çalıştık diyebilirim. Yolcuların biniş kartını kontrol ederken sosyal mesafeyi koruduğumu söyleyebilirim.' dedi.

Haberin Devamı

CORONA VİRÜS TEHDİDİNDEN SONRA İPTAL EDİLEN UÇUŞLAR:

Corona virüsün küresel tehdidinden sonra uçuşlarındaki değişikleri anlatan Mehtap Tokatlıoğlu, 'Ortadoğuda hosteslik yapıyorum. Yoğunluklu olarak uçuşlarımız zaten Orta Doğu üzerinde. Ve bu bölgede en tehlikeli yerler Suudi Arabistan, Kuveyt gibi ülkeler. İlk olarak İran'a uçuşlarımız durmuştu. Şuan ise Umman vatandaşları dışında kimse ülkeye giriş ya da çıkış yapamıyor. Bu yüzden tüm yurtdışı uçuşlarımız iptal edildi. Sadece Umman'ın içerisindeki uçuşları yapabiliyoruz.' dedi.

SEÇİL MENTES | FANATİK ÖZEL

YORUM YAZ