MENÜ

Corona Virüs Vaka Sayısında Son Durum! 6 Nisan Corona Virüs gündeminde 24 saatte neler oldu? Aşı İçin Kötü Haber! İspanya, İtalya'yı Geçti!

Corona virüs Türkiye gündeminin merkezindeki yerini koruyor.. Yeni vaka ve ölü sayıları Türkiye'de ve Dünya'da kaç oldu? Corona virüs haberleri neler? Corona Virüs ilacı veya aşısı bulundu mu? Corona virüs yüzünden kaç kişi öldü? İspanya, İtalya ve ABD'de durum ne? Maskeler ücretsiz mi? Bu soruların hepsi gün gün Fanatik Tv'de Nihat Uzel'in hazırlayıp sunduğu Corona Virüs Özel Gündemi programında inceleniyor... İşte tüm merak edilenler ve Corona virüs gündemi...

6 Nisan itibariyle Dünya genelinde Corona Virüs vakalarının sayısı 1 Milyon 276 bin 217 oldu.

Haberin Devamı

Corona virüsten iyileşenlerin sayısı 260 bini aşarken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 69,600 oldu.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca dün akşam yaptığı açıklamada 3,135 yeni tanı konduğunu açıklarken, 73 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Bu sonuçlarla Türkiye’deki toplam can kaybı 574’e, vaka sayısı ise 27,069’a ulaştı.

Türkiye’de toplam 1,042 hasta iyileşirken, Yoğun bakımda olan hasta sayısı ise 1,381.

Türkiye test sayısında yükselişe geçti, Türkiye’de 1 günde 20.000’in üzerinde test yapılmaya başlandı. Türkiye en çok test yapılan ülkeler arasında 13. Sırada yer alıyor.

PTT tüm vatandaşlara haftada 1 paket ücretsiz maske dağıtılacağını açıkladı. Ücretsiz maske dağıtımına başvurular e-devlet üzerinden yapılabilecek.

Haberin Devamı

10 gün Önce covid-19 hastalığına yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın durumu ağırlaştı ve solunum cihazına bağlandı.

İngiltere’Nin Çinden satın aldığı tanı kitlerinde Corona virüs tespit edildi.

Fransa Lig’i takımlarından Reims’in doktoru Bernard Gonzalez Corona virüse yakalandığını öğrendikten sonra intihar ederek yaşamını noktaladı.

Covid-19 salgınında bir ilk gerçekleşti. ABD’de Bronx hayvanat bahçesinde 4 kalan ve 3 aslanda coronavirüs tespit edildi. Bu insandan hayvana bulaşan ilk covid-19 vakası olarak tarihe geçti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 68 yıllık hanedanlığında 5.kez ulusa sesleniş konuşması yaptı. Pandemiyi hep beraber yeneceklerini açıkladı.

Amerika Vaka sayısında 336bine ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 9,620 oldu.

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donal Trump en yakın korona virüs aşısının kullanılabilir duruma gelmesine 14-16 ay uzaklıkta olunduğunu açıkladı.

Dünya Bankası, Corona virüs pandemisi nedeniyle global ölçekte ekonomik çöküş beklediğini açıkladı.

Avrupa’da Corona virüsün zirvesinde roller değişti. İspanya, İtalya’yı vaka sayısında geçti. İspanya’da toplam vaka sayısı 131,646 olurken, toplam can kaybı 12,641 olarak açıklandı.

Avrupa’da Corona virüsün en yoğun şekilde yaşandığı ülkelerden İtalya, 525 yeni ölüm bildirerek toplam can kaybının 15,887 olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ