MENÜ

Corona virüs son dakika! | Rusya'da son durum!

Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs (COVID - 2019), Rusya’da da etkisini göstermeye başladı. Rusya’da vaka sayısı 199 kişi olarak belirlendi, hayatını kaybeden vaka sayısı ise 1. Rusya’da yaşayan Ksenia, ülkesinde Corona virüs’e karşı alınan önlemleri, hissettiklerini, insanların nasıl bir tutum sergilediklerini Fanatik TV’ye aktardı.

Yeni tip corona virüs (COVID-2019), tüm dünyaya hızla yayılmaya devam ediyor. Peki Rusya’da son durum nasıl? Gün geçtikçe artan vaka sayısına karşılık insanlar nasıl bir tutum sergiliyor? Yaşam duraksadı mı? Rusya’dan Ksenia, tüm süreci Fanatik TV’ye değerlendirdi.

Haberin Devamı

İNSANLAR KENDİ BİLDİĞİNİ OKUYOR!

Corona virüsün Rusya’daki etkilerini anlatan Ksenia, ‘’Tabii ki, bizim de önlemlerimiz var. Her zaman kendi kişisel hijyenimize dikkat etmeliyiz; elimizi mümkün olduğumuz her an yıkamalıyız, dışarıda veya pis olduğunuza inandığınız hiçbir nesneye dokunmamalıyız ve kirli ellerimizi yüzümüze götürmemeliyiz. Ama bakıyorum insanlar hala tokalaşıyorlar, öpüşüyorlar ve sarılıyorlar. Yani sözüm şu ki, insanlar hala kendi bildiklerini okuyor ve herkesin kendini koruması kendi insiyatifinde. Ayrıca ben Saint Petersburg da yaşıyorum, Rusya'da Moskova'dan sonraki en büyük şehir. Burada konserler, tüm sanat etkinlikleri, futbol ve buz hokeyi karşılaşmaları iptal edildi. Tüm okullar karantina altına alındı. Mesela benim haftaya sınavlarım vardı, bu sınava Skype üzerinden gireceğim. Moskova'da da durum aynı. 50 kişinin üstündeki kalabalığı barındıran tüm etkinlikler iptal edildi.Ama Rusya'nın geri kalanında durum nasıl, bu konuyla ilgili tam bir bilgim yok.’’ dedi.

Haberin Devamı

BAZEN AGRESİF OLABİLİYORLAR.

Bu süreçte insanların agresif hareketler sergilediklerini dile getiren Ksenia, ‘’Tabi, bazı sorunlar olabiliyor mesela insanlar kasiyerlerin bazı hareketlerine tepki gösterebiliyor, El ele temas, temiz olmayan madeni para vermek vb. gibi durumlarda agresif olabiliyorlar.’’ dedi.

RUSLAR YETERSİZ YİYECEK SIKINTISINDAN KORKMUYOR!

Marketlerde henüz boş raflar olmadığını söyleyen Ksenia, ‘’e boş raflar görmedim. Evet, insanlar normalden biraz daha fazla tahıl, pirinç ve yulaf ezmesi satın alıyor. Bunu olası bir karantina durumu için yapıyorlar. Bildiğimiz gibi Avrupa'da artık bir karantina var. İnsanlar dışarı çıkmamalı. Eğer biz de aynı durumu yaşarsak insanlara 2 - 3 hafta kadar yetecek yiyecek var.Ruslar, marketlerdeki yetersiz yiyecek sıkıntısından korkmuyorlar.’’ şeklinde Rusya’dan bilgilendirmelerde bulundu.

YORUM YAZ