MENÜ

Corona Virüs Son Dakika | İspanya'da son durum!

Çin’in Wuhan kentinde başlayarak etkisini tüm dünyada gösteren yeni tip corona virüsünden en çok etkilenen ülkelerden biriside İspanya oldu. Toplam vaka sayısının 50.000 civarında olduğu İspanya’da virüs etkisini gün geçtikçe arttırıyor. Peki orada yaşayan insanlar bu durumu nasıl değerlendiriyor? İspanya’nın Valencia şehrinde yaşayan Berke Alihan Demir, virüsün yayıldığı süreci tüm şeffaflığıyla Fanatik TV’ye aktardı.

Corona virüs dünya çapında etkisini göstermeye devam ediyor. İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde yayılan bu virüsü ardından İtalya, Amerika, İspanya ve İran gibi ülkeler takip etti. İspanya'nın Valencia şehrinde yaşayan Berke Alihan Demir, bu süreci tüm şeffaflığıyla Fanatik TV'ye aktardı.

Haberin Devamı

KİMSE CİDDİYE ALMAMIŞTI!

İlk etapta kimsenin durumu ciddiye almadığını belirten Berke Alihan Demir, 'Şubat ayının sonlarından itibaren burada bir hastalık söz konusuydu zaten. İnsanlar bunu başta çok ciddiye almadı. Mart ayının başına İspanya’da uzun bir festival oldu. Hepimiz bu festival için çok heyecanlıydık. Festival il süreçte başladı, hepimiz katıldık. O dönem İtalya’da vakalar artmaya başlamıştı ama burada insanlar pek ciddiye almıyordu. Valencia -Atalanta Şampiyonalar Ligi maçı ile ilgili Atalanta taraftarlarının Valencia’ya geldiği ve Valencia taraftarlarınında oraya gidip buraya corona virüs getirdiği hakkında bir söylenti çıktı. Vakalar birden artmaya başlayınca devlet bir anda OHAL kararı aldı. Bir gün sonrada karantina kararı verildi.' dedi.

Haberin Devamı

TUVALET KAĞIDI BULAMIYORUZ!

Marketlerdeki son durumu değerlendiren Berke Alihan Demir, 'Ben zaten stok yapmıştım. Haftadan haftaya et, su, tavuk almak için markete çıkıyorum. Market konusunda herhangi bir sorunumuz şuan için yok. Belli başlı marketler var. Teker teker içeri giriyoruz. Marketlerin girişine bir eldiven sistemi kurulmuş. Eldiveni takmadan önce ellerimizi dezenfekte edip öyle takıyoruz. Öyle giriş yapıyoruz. Ve markette bazı ürünleri bulamıyorsunuz. Mesela tuvalet kağıdı. Avrupa’nın birçok yerinde olan bir sorun. ' şeklinde konuştu.

BİR İRTİBAT HATTI KURULDU.

İspanya'da alınan sağlık önlemlerine değinen Berke Alihan Demir, 'Burada hastaneler için bir irtibat hattı kurdular. Onlar size hastanelerde yer olmadığını söylüyorlar. Yaşınıza göre bir muamele yapıyorlar. Ardından size telefon aracılığıyla belli sorular soruyorlar. O duruma göre size bir teşhis konuluyor. O teşhisin ardından sizi eczaneye belirttikleri ilaçları almak suretiyle yönlendiriyorlar. Şuan o ilaçlarda toplatıldı sebebini bilmiyorum. İspanya tüm turistik, insanların yoğun olduğu, trafiğin yoğun olduğu yerleri ilaçlıyor. Çöp hizmetleri devam ediyor. Belediye işerini sürdürüyor.' dedi.

LÜTFEN İNSANLARLA TEMAS HALİNDEN KAÇININ!

Türkiye'deki durumu gündemine alan ve önerilerde bulunan Berke Alihan Demir, 'En dikkat edilmesi gereken konu, insanlara çok güvenilmemesi gerekiyor. Bu virüsün nasıl bulaştığı hiçbir şekilde belli olmuyor. Haftada bir markete çıktığımda bile asansör kullanmıyorum. Durum bu kadar hassas ve ciddi. İnsanlarla lütfen temas halinde olmayın. ' şeklinde öneride bulundu.

Haberin Devamı

SEÇİL MENTEŞ | FANATİK ÖZEL

YORUM YAZ