MENÜ

Corona virüs biyolojik silah mı? Oxfordlu bilim insanı açıkladı...

Milyonlarca kişi internette “Corona virüsü nedir?”, “Corona virüsü nasıl ortaya çıktı?” sorularının cevabını araştırıyor. Peki, corona virüsü biyolojik silah mı? Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, çok merak edilen bu soruyu yanıtladı.

Corona virüs salgını tüm dünyaya büyük bir hızla yayılmaya devam ederken Türkiye'de de vaka sayısı hızla artıyor.

Haberin Devamı

Birçok ülke adeta karantina ülkesi durumuna gelirken, daha şimdiden ekonomiler sarsılmakta, dünya ticareti durma noktasına gelmiş durumda. Bütün dünyada Corona virüsün yol açtığı ölüm oranları hızla artarken, insanlar arasında baş gösteren panik ister istemez gıda ilaç ve temizlik malzemelerine yönelimi arttırıyor.D

Dünyaya hızla yayılan corona virüs salgınında vakalar arttıkça, 'Corona virüs biyolojik silah mı?' sorusu da akıllara geliyor.

Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, çok merak ettikleri bu sorunun cevabını Fanatik editörü Onur Durmuş'a açıkladı.

Sezgin, "Bu konuda son dönemde bazı makaleler yayınlandı. Bilimsel dergiler bu sorunun cevabını arıyor. Genetik yapısından bu virüsün insan yapımı olup olmadığını anlayabiliyoruz. Biz bu virüsün genetik yapısını bildiğimiz için yüzde 90 insan yapımı olmadığını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

"Corona virüsün biyolojik silah olma şansı neredeyse yok"

Bu virüsün gelebileceği bir kaç yer var. Çin Vuhan'da bir market var ve aklınıza gelebilecek çoğu yaban hayvanını orada bulabilirsin. Yarasalar, pangolinler, yılanlar, köpekler vs... Şu anda yayınlanan makalelerden yola çıktığımızda pangolinden gelen Corona virüsüne çok benziyor. Yüzde yüz benzemiyor ama insanda mutasyona uğramış olabilir. Ama bu virüsün biyolojik silah olma olasılığı neredeyse yok" dedi.

YORUM YAZ