MENÜ

Corona Virüs'ün iki yeni belirtisi ortaya çıktı! Aşı için klinik testler başlıyor... Corona Virüs Vaka Sayısında Son Durum! 14 Nisan Corona Virüs gündeminde 24 saatte neler oldu?

Corona virüs Türkiye gündeminin merkezindeki yerini koruyor.. Yeni vaka ve ölü sayıları Türkiye'de ve Dünya'da kaç oldu? Corona virüs haberleri neler? Corona Virüs ilacı veya aşısı bulundu mu? Corona virüs yüzünden kaç kişi öldü? İspanya, İtalya ve ABD'de durum ne? Maskeler ücretsiz mi? Aşı gelişmesinde son durum nedir? 14 Nisan Corona Virüs Haberleri Neler? Bu soruların hepsi gün gün Fanatik Tv'de Nihat Uzel'in hazırlayıp sunduğu Corona Virüs Özel Gündemi programında inceleniyor... İşte tüm merak edilenler ve Corona virüs gündemi...

14 Nisan itibariyle Dünya genelinde Corona Virüs vakalarının sayısı 1 milyon 934 bini aştı.

Haberin Devamı

Corona virüsten iyileşenlerin sayısı 456,599 olurken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 120,437 oldu.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca dün akşam yaptığı açıklamada 4,093 yeni tanı konduğunu açıklarken, 98 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Bu sonuçlarla Türkiye’deki toplam can kaybı 1,296’ya, vaka sayısı ise 61,049’a ulaştı.

Türkiye’de toplam 3,957 hasta iyileşirken, Yoğun bakımda olan hasta sayısı ise 1,786

Türkiye Cumhuriyetinde yapılan test sayısı ise 410,556 olarak açıklandı.

Dünyada yapılan Corona Virüs test sayısının toplamı ise 12 Milyonu aştı.

Çin’de koronavirüs aşısı için klinik denemelerde ikinci aşamaya geçildi. Aşı, 500 sağlıklı gönüllü kişi üzerinde test ediliyor. Bu aşı şu ana kadar dünyada bir ilk olarak görülüyor.

Haberin Devamı

ABD’nin yaptığı araştırmada coronavirüsün yeni belirtileri olduğu keşfedildi. Araştırmaya göre hastalarda konuşma ve koordinasyon gibi nörolojik bozukluklar ortaya çıkıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre koronavirüs hastaları iyileşmelerine rağmen bağışıklık kazanmıyorlar.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, tam eski günlere dönmemiz, her şeyin eskisi gibi olması için 1 yıl daha var. Sözlerini kaydetti.

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden olan Hindistan’da, koronavirüs karantinası 3 Mayıs’a kadar uzatıldı.

İngiltere Hükümeti, sokağa çıkma yasağını 7 Mayıs’a kadar uzatırken, Fransa’da 11 Mayıs’a kadar tedbirlerin uzatıldığını açıkladı.

Vladimir Putin ilk defa negatif bir açıklama yaparak, Rusya’da Corona virüs salgınının kötüye gittiğini duyurdu.

Amerika Vaka sayısında 587,173’e ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 23,644 oldu.

Avrupa’da Corona virüsü en yoğun şekilde yaşayan İspanya, İtalya, İngiltere ve Fransa’da ise son durum şu şekilde.

İspanya, 14 Nisan itibariyle toplam 172,541 vakaya sahipken, hayatını kaybedenlerin sayısı 18,056.

İtalya toparlanmaya başlasa da hayatını kaybeden insan sayısı korkutuyor. Toplam vakanın 159,516 olduğu İtalya’da can kaybı ise 20,465.

İngiltere’de de gün gün hayatını kaybeden insanlar biner biner artıyor. İngiltere toplam 88,621 vakaya sahipken, hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 11,329 olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Ve gelelim son günlerin en kötüsü Fransa’ya.. Fransa’da toplam vaka sayısında 136,779’ye ulaşırken, can kaybı ise 14,967 olarak açıklandı.

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ