MENÜ

Corona virüs aşısı bulundu mu?

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınının giderek büyümesi aşı tartışmalarını gündeme getirirken, Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, bilim insanlarının üzerinde yoğun bir mesai harcadığı Corona virüs aşısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Günümüzde birçok ülke Covid 19 koronavirüsü tedbirleri kapsamında bir dizi önlem alıyor. Öte yandan ülkeler yeni tip coronavirüs salgınında aşı ve tedaviler için olumlu sinyaller veriyor. On binlerce vatandaş ‘’ Corona virüsü aşısı bulundu mu?’’ sorusuna yanıt aramaya başladı.

Haberin Devamı

Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, Corona virüs aşısı hakkındaki gelişmeleri editörümüz Onur Durmuş'a aktardı.

Aşı üretim ile ilaç üretimi konusunda farklılıklar olduğunu belirten Erdinç Sezgin, " İlaç hasta insanlara verilip tedavi etme yöntemi. Aşı ise daha hasta olmadan insana verip onu dirençli hale getirmek. İlaç çalışmalarında büyük adımlar atılıyor ve şu anda klinik aşamasında. İlaç çalışmaları aşı çalışmalarından daha hızlı sürede yapılabilir. Artık bazı ilaçlar insanlar üzerinde denenmeye başlandı. Yakın zamanda tedavi edici ilaçlar bulunabilir. Bunların bize ulaşması birkaç ay sürebilir. Aşının ise en iyi ihtimalle insana ulaşması 2020'nin kış ayları ya da 2021'in ilk aylarında olabilir" dedi.

YORUM YAZ