MENÜ

Comandante Hulk'a karşı

Alex, Avrupa'da da zirveyi kovalıyor. Sambacı, Avrupa liglerinde en çok gol atan Brezilyalılar arasında Porto'lu Hulk'tan sonra ikinci sırada.

Comandante Hulk'a karşı

Geçtiğimiz yıllarda Ronaldo, Ronaldinho gibi yıldız isimlerle kendisini hissettiren Avrupa liglerindeki Brezilyalı golcülerin hakimiyeti, gücünü eskisi kadar gösteremiyor. Brezilyalı futbolcuları bu alanda en iyi şekilde temsil eden iki isim ise Alex de Souza ve Porto’nun golcü oyuncusu Hulk. Portekiz Ligi’nin bitimine haftalar kala şampiyonluğunu ilan eden Porto’nun golcüsü, ligin bitimine 3 hafta kala 22 golle zirvede bulunuyor. Hulk’u Avrupa liglerinde en yakından takip eden isim ise 21 golle Süper Lig’in zirvesinde olan Fenerbahçeli Alex de Souza. 24 yaşındaki Hulk, şu an itibariyle 33 yaşındaki Alex’ten 1 gol fazla atmış durumda. Bu sezon kırılmadık rekor bırakmayan Alex, Portekiz ve Türkiye ligleri noktalandığında Hulk’u geçerse 2010/11 sezonunda başka bir alanda daha adını zirveye yazdıracak.

Haberin Devamı

En fazla 23 gol attı

Bu arada ligde geride kalan 30 haftada 21 gol atan Alex de Souza, bu sezon kırdığı rekorlarına bir yenisini daha eklemek üzere. Alex, Türkiye’ye geldiği 2004/05 sezonunda rakip fileleri tam 23 kez havalandırmıştı. 2006/07 sezonunda ise fileleri 19 kez sarsıp gol kralı olmuştu. Sambacı 2010/11 sezonunun bitimine 4 hafta kala 3 gol daha atarsa kendisine ait bir rekoru daha kırmış olacak.

Forması gönderildi

Alex’in Bucaspor maçında giydiği formanın, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildiği belirlendi. Forma maçtan sonra yıkandı, kurutuldu ve Başbakan’a gönderildi.

YORUM YAZ