MENÜ

Çok güzel maç!

Gazetemiz yazarlarından Mehmet Ali Sabuncu, Kasımpaşa-Torku Konyaspor maçını değerlendirdi.

Çok güzel maç!

Ligin kalite olarak en iyi kadroya sahip takımlarından biri olan Kasımpaşa, Torku Konyaspor'u konuk etti. Yeşil - Beyazlılar özellikle iyi futboluyla dikkat çektikleri gibi ilk deplasman galibiyetini de almak için sahaya çıktılar. Son 7 haftada galibiyeti unutan ve 6 beraberlik alan Kasımpaşa bu istatistiğe dur demek için sahadaydı.

Maç öncesi iki takımın birlikte tribünleri selamlaması özlediğimiz görüntülerdi. Maçın başında Hasan Kabze'nin şık golü sahaya heyecan kattı. Özellikte Borek ve Gekas ile golden sonra Kasımpaşa'yı kendi alanına iyice hapseden konuk ekip, devamlı istekli futboluyla gol aradı. Ev sahibi ekibinin beraberlik çabaları maça bir anda çift taraflı tempo kazandırdı. Babel'in müthiş frikiği ve arkasından Yalçın'ın kafası direkleri titretti.

Takımını yediği golden sonra adeta en iyisi olan ve hızlı çıkışlarıyla Konya defansını zorlayan Adem Büyük oynadığı futbola layık golü atınca durum eşitlendi. 1-1. Devre bu sonuçla bitti ama iki takımında istekli ve birbirini yoklayan futbolu, kaleye şutları akılda kaldı..

İkinci yarı Tabare'nin iyice çizgiye yapışık oynatan Şota, takımının kanat ataklarıyla Konya'yı bunaltmayı kafaya koymuş gibiydi. Ancak Gürcü hoca o bölgede Hleb'i unuttu. Belaruslu akıl dolu hareketleri ve Gekas'a gol attırınca Konyaspor maçta bir kez daha öne geçti. Babel geçmişine inkar edercesine oynadığı kötü futbol ve maçtaki sinirli hareketleri takımını olumsuz yönde etkiledi. Adem ile ne kadar Konyaspor kalesi zorlandıysa da pozisyon üretmede yetersiz kalan Kasımpaşa, uzaktan şutlarda da başarılı olamadı, bu da Konyaspor'un ekmeğine yağ sürdü. Farkı attıran Yunanlı Gekas Samsunspor'da Mesut Bakkal ile kurduğu işbirliğini Konya'da da sürdürüp takımının bu sezon ilk kez aldığı deplasman galibiyetinin mimarı oldu. Fenerbahçe maçında yenilmesine rahmen oynadığı tempolu futbol ve geçen hafta Sivasspor'a farklı yenen Torku Konyaspor, Mesut Bakkal ve ekibiyle bu maçta da akıllı ve tempolu oynayarak sonuca gitmesini bildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ