MENÜ

'Çocuklarımdan çok ilgilendim'

Kayserispor teknik direktörü Şota Arveladze, Galatasaray'a transfer olan ve yılın transferi olarak adlandırılan Faslı oyuncusu Nordin Amrabat'la ilgili olarak "Çok ama çok yetenekli bir oyuncu." dedi.

'Çocuklarımdan çok ilgilendim'

Kayserispor teknik direktörü Şota Arveladze, Galatasaray'a transfer olan ve yılın transferi olarak adlandırılan Faslı oyuncusu Nordin Amrabat'la ilgili olarak'' Çok ama çok yetenekli bir oyuncu. Ama, son 6 aydır kalması konusundaki çabalarım nedeniyle enerjimi tüketti. Karım ve çocuklarımdan çok onu görüp, onunla konuştum'' dedi.

Amrabat'ın her takım için oynadığı zaman çok faydalı bir oyuncu olduğunu belirten Şota, Galatasaray'a giden oyuncusuna övgü yağdırdı. DHA'a konuşan Kayserispor teknik patronu Şota ''Faydalı bir oyuncumuzdu. Her takımın böyle bir oyuncusu olmalı. Kayserispor'a geldi ve yıldızı burada parladı. Kalması için çok uğraştım. İnanın, son altı ayda karım ve çocuklarımdan çok Amrabat'ı gördüm ve enerjimi onun için tükettim. Kayseri'de konuştuğumuz zaman ikna oluyordu ama ülkesine gidip geldikçe farklılaştı. Kalmasını çok istedik ama olmadı. Zira ,önce sakatlığını bahane etti. Ardından Afrika Kupası, şimdi de Olimpik milli takım nedeniyle bizden ayrı kaldı. Galatasaray'a hayırlı uğurlu olsun. Son üç sezondur üç büyüklere bir çok oyuncu gönderen Kayserispor'un da katkısını kimse görmemezlikten gelmesin. Buradan kulübümüze ve teknik kadromuza da bir pay çıkarabiliriz. Burası Kayserispor kulübü. Kimse kulüpten büyük değil. Kadromuzda Amrabat'ın yerini dolduracak oyuncularımız da var''diye görüşlerini dile getirdi

AMRABAT TRANSFERİNDE BAŞKANLARIN BAŞBAŞA GÖRÜŞMESİ ETKİLİ OLDU

Bu arada, Kayserispor'un geçen sezonun ikinci yarısından itibaren sorun haline gelen Faslı oyuncusu Nordin Amrabat 'ın Galatasaraylı olmasına kadar uzanan süreçte ilginç ayrıntılarda ortaya çıktı. Kayserispor'un Amrabat için 15 milyon euroda ısrarlı olması ve iplerin kopmasının ardından bundan 10 gün önce Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın Recep Mamur'a bir elçi gönderdiği sarı kırmızılı kulüpten son kez fiyat istediği belirlendi. Bu görüşmede Recep Mamur'un İstanbul'dan gelen elçiye '' Amrabat'ın transferi konusunda kulübümüze yönelik ağır eleştiriler yapıldı. Sözleşmesi 2015 yılına kadar devam eden oyuncumuz konusunda Kayserispor neredeyse yok sayıldı. Buna asla müsaade etmeyiz. Bir görüşme de olacaksa, Başkan Ünal Aysal'da ben bizzat başbaşa görüşmek isterim.'' Mesajını verdi. Kayserispor Başkanı Mamur, önceki gün sarı kırmızılı ekibin A2 takımıyla 2012-13 sezonunun ilk özel maçı sonrası , teknik direktör şota Arveladze ile Amrabat konusunu yeniden görüştü. Şota'nın '' Amrabat'tan artık bize fayda gelmez. Elimde bu mevkide Cangele, Cleyton, Bisesware, Ömer Bayram, Sefa Yılmaz ve genç yetenek Murat Bildirici'de var. Onun oynadığı mevkiide sıkıntımız olmaz'' şeklindeki onayının ardından, Galatasaray kulüp başkanının da Mamur'u İstanbul'a davetinin ardından yılın transferi gerçekleşti.

KAYSERİSPOR İLE GALATASARAY ARASINDA MEDYA ÜZERİNDEN SAVAŞ YAŞANDI

Nordin Amrabat, Kayserispor'a 2011 yılının Ocak ayında, ara transferde Hollanda'nın PSV Eindhoven takımından yaklaşık 1.5 milyon euro bonservis bedeli ve bu oyuncunun bir başka takıma transferi halinde yüzde 30'luk pay alınması koşuluyla geldi. Kayserispor'da oldukça başarılı bir futbol sergileyen Amrabat, Galatasaray eski teknik direktörü Fas Milli takım sorumlusu Eric Gertz'in çabası, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in de çok istemesi nedeniyle 2011-2012 sezonunun ilk yarı bitiminde sarı kırmızılı ekibe gitmek istediğini söyledi. Kayserispor kulübünün bu öneriyi red etmesi üzerine Antalya kampında Kayserisporlu yöneticilerle son kez görüşen Faslı oyuncu '' Kayserispor'da forma giymem, G"alatasaray'a gideceğim'' diye tutturdu. Kayserispor yönetimi bunun üzerine Amrabat'ı Antalya kampından Kayseri'ye göndererek A2 takımıyla antrenmana çıkmasını kararlaştırdı. Amrabat, kısa süre A2 takımıyla antrenmana çıktıktan sonra yönetim ve taraftardan özür dileyince affedildi. Sezon bitiminde de ülkesinden , Galatasaray'da oynamak istediğine dair mesajlar gönderdi. Kayserispor Kulübü, bu oyuncunun sözleşmesinin devam ettiğini belirtüerek Galatasaray kulübünü, Amrabat'ı ayartmakla ve resmi bir teklifte bulunmamakla suçladı. Galatasaray bunün üzerine Amrabat'ı resmen istedi. Kayserispor'da 15 milyon bonservis bedeli istedi. Sarı kırmızılı kulüp ise renktaşına en son 7.5 milyon euro önerince,ilişkiler yeniden kopmuştu.


Oktay ENSARİ/KAYSERİ (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ