MENÜ

Cim Bom: Yavuz hırsız

Galatasaray resmi internet sitesi küfür olayında Fenerbahçe Kulübü'nün saptırma yaptığını ve ismi geçenleri gerektiği gibi kınamadığını belirtti.

Cim Bom: Yavuz hırsız

Küfür polemiğinde Galatasaray da kendilerinin mağdur olduğunu ve Fenerbahçe’nin de olayı saptırarak edilen küfrü yok saydığını yaptıkları sert bir açıklamayla kınadı. Ercan Saatçi’nin de küfrü savunarak göstermelik bir özür dilediğine değinen resmi sitedeki açıklamanın özeti şöyle:

“Bu şahıslar, bu diyalogla kendi seviyelerini ortaya koymuşlardır. Sporculuğun ve spor ruhunu taşıyanların en önemli özellikleri rakibe saygı ve nezaket kurallarını özümsemiş olmalarıdır. Bu kimselerin gerçek kimlikleri ortaya çıktığında bu tür görevleri ifaya devam etmeleri, bu kimseleri istihdam edenleri de kötü ve çirkinden yana taraf haline getirecektir. Öte yandan olayların cereyan ettiği televizyonun sahibi olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kendi internet sitesinde yapmış olduğu açıklama meseleyi saptırmaya yöneliktir. Kendi televizyonlarında meydana gelmiş ve Türk Sporu bakımından esefle karşılanması ve kınanması gereken bir olayı yok saymış olmalarını ve konuya ilişkin herhangi bir beyanda bulunmamalarını kabul etmek mümkün değildir. Bu kişilerin bütün spor çevreleri tarafından kınanması bir zorunluluktur. Türk spor kamuoyu önemli ve tarihi bir sınavdan geçmektedir. Ya bir bütün halinde olayları hiç saptırmadan gizlemeden meseleyi tam olduğu gibi görerek ve göstererek küfrün her türlüsünü kim tarafından kime yapıldığına bakmaksızın kınayacak, ya da bu tavrı ortaya koymayarak küfre cevaz veren bir tutum sergileyecektir. “Galatasaray Türkiye’dir” söyleminin sahibi Galatasaray Spor Kulübü Derneği olarak başta Futbol Federasyonu olmak Türk spor kamuoyunu küfre karşı bu ortak tavra katılmaya davet ediyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ