MENÜ

Christmas var da Kurban, Şeker yok mu?

Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas, Bülent Uygun ve Mehmet Özdilek, Hiddink ile yapılan toplantıda yabancı futbolculara tanınan ayrıcalığa tepki gösterdi: Devre arası Christmas'a denk getiriliyor da, dini bayramlarda neden lig tatil olmuyor?

Christmas var da Kurban, Şeker yok mu?

Geçtiğimiz hafta A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Süper Lig hocalarını davet etmişti. Yapılan toplantıda teknik adamların öncelikli isteklerinden biri, dini bayramların tatil olmasıyla ilgiliydi. Hristiyanlar için oldukça büyük önem taşıyan Christmas’ın, ligin devre arasına denk getirildiğini söyleyen Tolunay Kafkas, Bülent Uygun, Mehmet Özdilek ve Ertuğrul Sağlam, “Şeker Bayramı ve Kurban Bayramı’nda lig oynanıyor, yerli oyuncular için büyük önem taşıyan bu dönemde, futbolcularımız sahada ya da kampta oluyor. Ancak Christmas’da yabancılar hep ülkesinde. Bu konu artık çözülmeli” dediler. Hiddink de, sorunun çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Lig geç başlasın fikri

Aynı zamanda ligin başlama tarihiyle ilgili görüş belirten hocalar, “İngiliz sistemine dönelim ve devre arasını kısa tutalım. Ayrıca ligi Ağustos’un 3. haftasında başlatalım. Sezonu erken açınca, şartlar herkesi fazlasıyla zorluyor” ifadesini kullandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da, “Avrupa’da ülkemizi temsil edecek takımlarımız açısından, ligin başlangıç ve bitiş tarihi önemli” dedi. Bunun üzerine Hiddink, yaz başında yeniden toplanma önerisinde bulundu.

Uygun’dan altyapı önerisi

Hollandalı çalıştırıcı, Süper Lig’de 280’e yakın yerli, 180 civarında da yabancı futbolcu olduğunu söylerken, “Bu oran içinde genç oyuncu sayısı düşük. Milli Takım bunun sıkıntısını yaşıyor” açıklaması yaptı. Eskişehirspor’un hocası Bülent Uygun ise “Alt yapılar da birer kulüp olsun. Teknik direktörlerine federasyon destek sağlasın, yüksek verimlilik adına gerekli kolaylıklar yapılsın” dedi. Uygun’un bu sözlerine Hiddink oldukça sıcak baktı.

Haberin Devamı

M.Ali Sabuncu

YORUM YAZ