MENÜ

Chelsea'ye açılan soruşturma büyüyor: İşte sızan belgeler...

İngiliz ekibi Chelsea'nin Roman Abramovich'in sahibi olduğu dönemi incelemeye alınmıştı. Yapılan gizli ödemeler açığa çıkarılırken, bunlardan fayda sağlayan isimler de ortaya çıkmaya başladı.

Chelsea'ye açılan soruşturma büyüyor: İşte sızan belgeler...

Ekim ayında İngiltere Premier Ligi'nin güçlü ekibi Chelsea'nin Roman Abramovich dönemindeki harcamalarının incelenmeye alındığı ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Rus iş insanının 2003 ile 2022 tarihleri arasında yaptığı transferler aracılığıyla gizli ödemeler yaptığı iddia ediliyordu.

ÖZELLİKLE İKİ İSİM ÜZERİNDE DURULUYOR

Soruşturmanın özellikle Chelsea'ye Rus ekibi Anzhi'den transfer edilen Samuel Eto'o ve Willian üzerinde durulduğu öğrenildi.

Chelsea, Ağustos 2013'te Eto'o'yu bedelsiz, Willian'ı ise 36,5 milyon Euro ödeyerek kadroya katmıştı. Bu transferler yapılırken, Maviler'in bazı Rus kuruluşlarına açıktan ödeme yaptığı iddia ediliyor. Ödemeler, Todd Boehly'nin Clearlake Capital konsorsiyumunun kulübü 2022'de Abramovich'ten satın alırken gerçekleştirdiği durum tespiti sürecinde ortaya çıktı.

Chelseaye açılan soruşturma büyüyor: İşte sızan belgeler...

BELGELER SIZDI

İngiliz Daily Mail'de yer alan habere göre, Roman Abramovich'in 2010 yılında 40 milyon Dolarlık gizli bir anlaşmaya imza attığı kanıtların ortaya çıktığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Sızan belgelere göre, 40 milyon Dolar değerindeki anlaşmaya dahil olanlardan birinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın arkadaşı Sergei Roldugin. İkinci kişi ise yine Putin'in yakın çevresinden biyokimyacı iş insanı Alexander Plekhov. Her iki isim de daha önce Putin'in 'kasası' olarak adlandırılmıştı.

İKİ TRANSFER CHELSEA'NİN BAŞINI YAKABİLİR

Soruşturmada, Chelsae'yi ilgilendiren belgelerin de üzerinde durulduğu da öğrenildi. Özellikle Willian ve Samuel Eto'o transfleri...

Chelsea, Ağustos 2013'te Eto'o'yu bedelsiz, Willian'ı ise 36,5 milyon Euro ödeyerek kadroya katmıştı. Bu transferler yapılırken, Maviler'in bazı Rus kuruluşlarına açıktan ödeme yaptığı iddia ediliyor. Ödemeler, Todd Boehly'nin Clearlake Capital konsorsiyumunun kulübü 2022'de Abramovich'ten satın alırken gerçekleştirdiği durum tespiti sürecinde ortaya çıkmıştı.

Chelseaye açılan soruşturma büyüyor: İşte sızan belgeler...

KİMLER FAYDA SAĞLADI?

Sızan belgelerde, yapılan bu gizli ödemelerden yararlananlar arasında Eden Hazard'ın menajeri, Chelsea ile şampiyonluk yaşayan Antonio Conte'nin bir arkadaşı, Chelsea yöneticilerinin yer aldığı iddia edildi.

Uzmanlar bu işlemlerin Chelsea'ye puan silme gibi cezaların verilebileceğini vurguladı. Öte yandan İngiliz basını, Roman Abramovich'e ulaşarak bu iddiaları sordu, ancak Rus iş insanının herhangi bir açıklama yapmadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Chelseaye açılan soruşturma büyüyor: İşte sızan belgeler...

YORUM YAZ